Fox Tv’de yayımlanan Gazeteci İsmail Küçükkaya‘nın sunduğu Çalar Saat programına katılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Mazbatayı alma ortamı biraz yoğundu. Daha sonra büyükşehir belediyesine geçtik. Büyük bir kitle toplandı. Hiç haber vermeden insanların akarak gelmesi.  Saraçhanede her kesimden insan vardı. O insanların sevgisini hissediyorsuuz. dün akşam efes pilsen maçı […]

Ekrem İmamoğlu: Hukuk insanlığın nefesidir

Fox Tv’de yayımlanan Gazeteci İsmail Küçükkaya‘nın sunduğu Çalar Saat programına katılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Mazbatayı alma ortamı biraz yoğundu. Daha sonra büyükşehir belediyesine geçtik. Büyük bir kitle toplandı. Hiç haber vermeden insanların akarak gelmesi.  Saraçhanede her kesimden insan vardı. O insanların sevgisini hissediyorsuuz. dün akşam efes pilsen maçı için söz vermiştik. Söz verdiysek gideceğiz dedim. Gittik çok da güzel bir maç izledik. Rakibimizi yendik. Eve geçtik annem babam geldi kızım sitem yaptı. Oğlum burda iki çocuğum evde demiştim. çocuklarımadına söz veriyorum demiştim. Eve girdim kızım hemen bir oğlunuz yanınızda iki çocucuğunuz evde değil mi dedi? Hemen bir sitem.

Annem çok duygulu tabi çok duygulandılar. Onların maneviyatı beni çok koruyor ona inanıyorum. Gözyaşlarıyla karşıladılar. Dün meydanda da söyledim Allahım beni aileme mahçup etme. Dolayısıyla insanın anne babasına ailesine mahçup olmaması bu çok değerli. ki bu asil görevi asil bir şekilde yapabilesiniz. En çok ailemi ihmal ediyorum . Bir anne oğlunun dizinin dibinde olmasını ister. 

“HUKUK ÜSTÜNDÜR”

Hukuk üstündür insanlığın nefesidir bence. hukuk olmadan insan nefes alamaz. Adaletin bittiği yerde insanın nefes alamaması gibi. Sokaktaki sokak hayvanından tutun da doğaya karşı insanların birbirine karşı diyaloglarına karşı… Hukuk çok derin bir mesele.

Biz toplumun vitrininde duran insanlarız. Biz sarılmazsak… 

Biz Erdoğan’la akraba değiliz. Bir insan göreve geldiğinden itibaren elini sıkmayacağı insan yoktur. Ben mazbatamı aldım artık kişisel işlerin adamı değil. Benim hiçbir engelim yok. Gideceğğim talepte bulunacağım görüşeceğim. Cumhurbaşkanının beni tebrik etmesinden onur duyarım .

Her zaman çekinip uzaktan bakmaya çalıştım. Kampanyada da hep söylemişimdir normalleşelim.

Azınlık kelimesinin ülke gündeminden kalkmasını istiyorum. Herkesin inancına derin bir saygı. Tarihler boyunca inançlar nedeniyle savaşmış. İnanç nedeniyle kimse kimseye üstünlük kurmamalı.”

‘SEÇİMİ KAYBETMENİN KAZANMAK KADAR DOĞAL OLDUĞUNU UNUTUYORLAR’

“Bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Kemal Öztürk’ün ‘İmamoğlu, ‘seçim kazanan başkan’ olacaktı, şimdi ‘zafer kazanan lider’ konumuna geldi. Bunun sebebi de Ak Parti içindeki kifayetsiz bir kliğin ve ona destek veren bir kısım medyanın akla zarar tutumudur” ifadesini değerlendiren İmamoğlu,’Tabii ben kendi siyasi kurumları hakkında yorum yapmak istemem ama yanlış yapıyorlar. Seçimi kaybetmenin, kazanmak kadar doğal olduğunu unutuyorlar. Lütfen ilgililer, parti süreçleriyle ilgili değerlendirmelerini yapsınlar. Bu AK Parti’ye de zarar veriyor’ dedi.

İmamoğlu, Küçükkaya’nın ‘Yandaş medyayı da davet edin’ demesi üzerine ise “Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadığımız gibi davet etme konusunda eksikliğimiz olmaz, olmayacak. Basın mensubu arkadaşlar da gazeteci olmanın kültürünü, ahlakını taşıyarak gelsinler.” ifadelerini kullandı.

“AYLIK ÖĞRENCİ KARTI 50 TL OLACAK”

İmamoğlu, Küçükkaya’nın “Vaatlerinizden biri de aylık öğrenci kartı ücretinin 50 TL’ye düşürülmesiydi” ifadesi üzerine, “Evet, ilk işimiz bu olacak zaten” dedi.

Küçükkaya’nın “İnsanlar sizi neden bu kadar sevdi” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Belki gerçekleri anlatmak. Siyasetin kirli tarafını hiç kullanmamak. Toplumu sürecin içine katıp onların ihtiyaçlarını karşılamak. Eğitim seferberliği, davranış seferberliği. Çağdaş olmalıyız, saygı duymalıyız birbirimize. Eşitlik var etmeliyiz. İşte bu gerçekleri konuşmak insanlarda benimle ilgili duygu oluşturdu” dedi.

HAYALİNİ AÇIKLADI

“Benim hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak. Ben çocuklarımızın hayallerini bu şehirde üretmek için çalışacağım. Görev bilincimi, çocuklarımdan eşimden alıyorum. Eşimin huzurunda bu şehir kadın dostu bir şehir olacak dedim. İnsan ailesinden besler. İstanbul Türkiye’nin motor gücü. İstanbul bir şans.

İstanbul’da Türkiye’ye dönük başka bir süreci başlatacağız.

Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumu biliyorum. Her zaman benimle yol yürüyen arkadaşlarıma şunu söyledim; siyaset bir meslek değil, hizmet etmek. Sizin yol haritanızı toplum belirlesin. O da bir süzgeçten geçiyor, iyi hizmet. O sizi götürür. Tarih sizi yazacak dediniz ya, iyi iz bırakmak çok değerli bir şey. Ben yıllar sonra memleketime gittim, hararetli seçimleri olur. Yıllar önce Trabzon’dan çıkmış babam, babamın referansıyla bütün kapıları açtım. İyi iz bırakmak çok önemli”

“BEN ARTIK SAYIN YAVUZ’U İZLEMİYORUM”

“Ali İhsan Yavuz’a tepki gösteren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Şunu söyleyeyim toplumu fişleme ile işinize geldiğinizde toplumun fertlerini terörist ilan etmeyle ülkeye zarar verirsiniz. Bu dilden vazgeçsinler. Ben artık Sayın Yavuz’u izlemiyorum, hiç takip etmiyorum, hiçbir kıymeti yok. Çünkü dayanaksız. Uydurma işler. Yok benimle ilgili Yunanistan’da şu gazete şöyle yazmış. İnanılmaz.”

“YSK’NİN YURT DIŞINDAN TALİMAT ALMASINA İHTİYAÇ YOKTUR’

“Yüksek Seçim Kurulu’nun yurt dışından talimat almasına ihtiyaç yoktur, YSK asil bir kurumdur. Hepimizin nefes almasını sağlayan değerli bir kuruldur. İnşallah kalan süreci de bitirecektir, rahat bir şekilde önümüze bakacağız.”

“İSMİNİ ANMAK İSTEMİYORUM”

“Bir tarafından yakalasam… Sayın Kaftancıoğlu da dün söyledi, biz bu seçimin sonucu aleyhimize de olsa açıklayacaktık. Bu konuda net kararlıydık. Yahu bu nedir Allah aşkına. Ne dediği anlaşılmıyor. 25 ilçeyi kazanırken hiçbir problem yok, ama bahsettikleri yerdeki kişiler zan altında. Bunu nasıl ayrıştırdılar? Bu nasıl bir zihinsel ayrımdır? Ben ismini anmak istemiyorum, Allah’a bir de parti kurullarına havale ediyorum. Kişisel ihtiraslarıyla kaybettikleri seçimin hırsıyla milleti ve kurumları zan altına bırakmışlardır.