Ekrem İmamoğlu'ndan Nurettin Yıldız'a yanıt

Nurettin Yıldız'ın kadınların tek başlarına 90 kilometreden fazla araç kullanmalarının dinen caiz olmadığı yönündeki açıklamasına karşılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın, kadınların araç kullanmalarına yönelik açıklamasına, Twiter hesabından paylaştığı bir video ile isim vermeden yanıt verdi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre İmamoğlu, videoyu "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim" mesajı ile paylaştı.

NE OLMUŞTU?

“Altı yaşındaki çocukla evlenilebilir” şeklindeki skandal sözleriyle bilinen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, yine kadınları hedef alarak sosyal medyada bir kadından gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna kadınların araba sürmesinin “ahlaki sıkıntı” yaratabileceği yanıtı verdi.

"İFFETİYLE İLGİLİ DÜŞÜNMESİ GEREKEN BİR MESELE"

Yıldız şunları söyledi: “Dinimizin hükümleri açısından tek sorun, kadının direksiyonda yanında mahremi yokken 90 km'den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km. den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadında olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. İstanbul'dan Bolu'ya bir hanımefendi araç kullanarak, veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” ifadelerini kullandı. Yıldız’ın bu açıklamaları sosyal medyada tepkilere yol açtı.