İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik" dedi

Ekrem İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı kararına ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir video paylaşımı yapan İmamoğlu, paylaşımına "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır" notunu düştü.

İmamoğlu videoda şunları kaydetti:

"Kıymetli vatandaşlarımız,

Tabii ki arzu ettiğimiz bir sokağa çıkma yasağı olmadı. Biz bunun en az iki hafta, hatta üç hafta olması gerekliliğini, bilim kurulunun ilettiği üzere sizlerle paylaşmıştık. Bugün iletilen ve ulaştırılan bakanlığın kararı 2 günlük bir sokağa çıkma yasağı. Ancak detaylarıyla ilgili henüz hiçbir kurumun net bir bilgisi yok. Bu tabii bizim açımızdan üzücü.

Halbuki bunun bir simülasyonu yapılmalıydı ki biz bu uyarımızı yapmıştık. Ve ona herkes hazırlığını yapmalıydı. Yani yarın şu anda hangi kurumun hangi konularda vazifede olduğu noktasında hiçbir çalışma kurumlara iletilmiş değil. Bu konudaki çalışmalar yapılıyor olduğu söylendi.

Biz de bunları bekliyoruz. Tabii belediyeleri dikkate alan bir devlet yapısıyla daha doğru bir karar alınabilirdi, buna üzgünüz. Ama lütfen sakin olunuz, lütfen kararları bekleyiniz, bizi takip ediniz."