Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Meydan Projesi eleştirilerine cevap vermek için basın toplantısı düzenledi. Oran, “Çeşme Belediyesi halkın istemediği hiçbir projeyi yapmaz” dedi.

Ekrem Oran: Çeşme Belediyesi halkın istemediği hiçbir projeyi yapmaz

BİRGÜN EGE

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Meydan Projesi eleştirilerine cevap vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çeşme Cumhuriyet Meydanı 2. Etap Projesi’nin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar basın mensuplarına gezen Oran, projeyi tüm detaylarıyla anlattı. Proje kapsamında Çeşme Kalesi’nin betonlaştırıldığına dair eleştirilere cevap veren Oran, kenti halkın rantına açtıklarını söyledi.

Oran, 150 iş gününde projenin tamamlanacağını ve proje bedelinin 4 milyon 488 bin 773 lira olduğunu belirtti. Oran, “Çeşme Belediyesi halkın istemediği hiçbir projeyi yapmaz. Bizim projemiz bittikten sonra benim halkım içinden çıktığım çeşme halkı bunu uygun görmezse biz de gereğini yaparız. Ama milim milim sit kurulu onaylı projemizi şu anda hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşin enteresanı 22 bin metrekare gördüğünüz vizyon projesi yapılırken insanların buraya takılmalarını ben çok iyi niyetli görmüyorum. O arkadaşlar o büyüklerimiz o zaman neredeydi diye de benim kafamda büyük bir soru işareti var” diye konuştu.

Oran, sözlerine şöyle devam etti: “Milimine kadar Anıtlar Kurulu onaylı olduğunu belirteyim. Büfelerle ilgili belediyemizin verdiği ilk proje bu değildi. Fakat Anıtlar Kurulumuz bu şekilde uygun gördü. Bahsedildiği gibi bir rant söz konusu değil. Burası Çeşme Belediyesi’nin meclis kararıyla Belediye Şirketimiz ÇEŞTUR’a ayni sermaye olarak verildi.”

240 METREKARE İŞGALİ YIKTIK

Çeşme’ye çekilen bütün setleri ortadan kaldırdıklarını dile getiren Oran, şunları söyledi: “Artık Çeşme’de vatandaşlarımız istediği gibi denize girecek. Tam 240 metrekare işgali yıktık. Bunlar dururken konuşan arkadaşlar neredeydi ben merak ediyorum. Bu büfelerin bitmemiş hali üzerine bir bardak suda bu kadar yaygara koparan arkadaşların iyi niyetinden ben ve benim çeşme ailem şüphe duyuyor arkadaşlar. Bu proje bittikten sonra eğer bu büfeler benim Çeşme ailemi rahatsız ediyorsa ben gereğini yaparım. Tepkinin nereden geldiğini görüyoruz.”