Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ciddi yıkıma neden olan depremin üzerinden 5 gün geçerken -9 dereceye ulaşan soğuk havada enkaz yanında yakınlarından gelecek haberi bekleyen yurttaşlar, yaktıkları ateşlerin başında geceyi geçiriyor.

Eksi 9 derecede enkaz bölgesinde yakınlarından gelecek haberi bekliyorlar
Fotoğraf: İHA

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki depremin 5'inci gününün ilk saatlerinde Malatya'da enkaz çalışmaları devam ediyor.

Ekipler -9 derecede zorlu şartlar altında enkaz altında kalan yurttaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Aileler de enkaz bölgesinde yaktıkları ateşlerle gelecek umutlu bir haberi bekliyor.

"BEŞ GÜNDÜR DIŞARDAYIZ"

Aile yakınlarını enkazın başında bekleyen depremzedelerden Necmettin Gıseke, "Yaramız çok büyük. İçeride 7 tanıdığımız var 4 tanesi çıkarıldı daha içeride 3 tanıdığımız kaldı. Üşüyoruz, beş gündür dışarıdayız bu eksi soğuklarda ilk önce kar ve yağmur yağıyordu. Artık insan toprağın içindeki insanları düşünüyor kendi canını düşünmüyor" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin 10 ilde yarattığı yıkımın boyutları her geçen gün ağırlaşıyor. Depremin ardından OHAL ilan kentlerde, hava koşulları ve olanaksızlıklara rağmen sürdürülen çalışmalarda devlet kurumlarının yetersiz kalması tepki çekiyor. Son verilere göre depremlerde 17 bin 674 kişi yaşamını yitirdi, 72 bin 879 kişi yaralandı. Deprem bölgelerinde hala enkaz altında kalan binlerce insan ise kurtarılmayı bekliyor.

(İHA)