Diyarbakır’dan çıkarak Ankara’ya gelen yolcu treni, karayolu ve demiryolu arasına yapılan istinat duvarının çökmesi sonucunda Elazığ’ın Maden ilçesinde kaza yaptı. Kazada şans eseri can kaybı olmadı. BTS Ankara Şube Başkanı Özdemir, “Bir facianın eşiğinden dönüldü. Yol bekçileri kaldırılmamış olsa bu kaza önlenirdi” dedi

Elazığ’ın Maden ilçesinde yolcu treni devrildi: "Yol bekçileri kaldırılmasa bu kaza olmazdı"

BURCU CANSU

Diyarbakır’ın Kurtalan ilçesinden sabahın erken saatlerinde çıkarak Ankara’ya doğru hareket eden Güney Ekspresi, karayolu ve demiryolu arasına yapılan istinat duvarının çökmesi sonucunda Elazığ’ın Maden ilçesinde raydan çıktı. İçinde iki makinistin bulunduğu lokomotif devrildi. 408 kilometre yol aldıktan sonra yaşanan kazada şans eseri can kaybı ve yaralanan yolcu olmadı.

Kazada hafif yaralanan iki makinist tedavi sonrası taburcu edildi. Lokomotifi kaldırma çalışmaları sürerken, trendeki yolcularda otobüslerle Malatya’ya sevk edildi. Yolcuların Malatya’dan hareket edecek yolcu treni ile Ankara’ya yolculukları tamamlanacak.

ÖNLEMLER ARTTIRILMALI

Kazaya ilişkin BirGün’e konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir, “Bir facianın eşiğinden dönüldü. Bu bölgede önlemlerin sıkılaştırılması gerektiğini defalarca ilettik. Bu bölge aynı zamanda heyelana da çok yatkın. Özellikle Mart ve Nisan ayları heyelan tehlikesi çok artıyor. İstinat duvarının çökmesi de yapılan işin ne kadar üstün körü olduğunu ortaya koyuyor. Personel eksikliği gerekçesi ile yol bekçilerinin görevini yapması engellenmeseydi bu kaza olmazdı” dedi.

elazig-in-maden-ilcesinde-yolcu-treni-devrildi-yol-bekcileri-kaldirilmasa-bu-kaza-olmazdi-703934-1.elazig-in-maden-ilcesinde-yolcu-treni-devrildi-yol-bekcileri-kaldirilmasa-bu-kaza-olmazdi-703935-1.