İnşaat işçisi Murat Kaya, inşaatta çalıştığı sırada elektrik akımına kapıldı. Bacağı kesilen, sol kolu ile sağ bacağı tutmaz hale gelen inşaat işçisi yatalak kaldı. Çalışamadığı süreçte elektrik borcunu ödeyemediğini söyleyen Kaya, 60 bin lira borcunun olduğunu söyledi. Yardıma muhtaç olduğunu kaydeden Kaya, "Çocuklarım mağdur. Bizleri karanlıkta bırakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Elektrik akımına kapılarak yatalak kaldı: 60 bin TL'lik elektrik faturası ile karşı karşıya

Muş’un Malazgirt ilçesi Karaali köyünde yaşayan Murat Kaya, inşaatta çalışırken elektrik akımına kapıldı, ölümden döndü. Kaya, ailesi ile birlikte 60 bin lira elektrik borcundan dolayı aylardır elektriksiz yaşıyor. 

Kaya, 2015 yılının Şubat ayında inşaat işlerinde çalışırken biriktirdiği parayla aldığı arabasıyla Malazgirt-Ahlat karayollunda trafik kazası geçirdi. Geçirdiği kaza sonrasında 6 ay yatalak kaldı. Kaya, doktorların uyguladığı fizik tedavi ile iyileşerek tekrar yürümeye başladı.

www.alparslandiyari.com'da yer alan habere göre ailesinin geçimi sağlamak için inşaatlarda çalışmaya devam eden Kaya, bu kez çalışırken elektrik akımına kapıldı. 

Bacağı kesilen Kaya'nın, sol kolu ve sağ bacağı tutmaz hale geldi ve ömür boyu yatağa mahkum kaldı. Başından geçen olayları anlatırken duygulanan Kaya "Rabbim kimseye böyle bir kaza yaşatmasın" dedi.

Kaya yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:  

"Ben Karali köyünde oturuyorum. Gecen yıl Mardin’in Kızıltepe ilçesine inşaat işlerinde çalışmak üzere gittim. 2022 yılının Kasım ayında  inşatta çalışırken elektrik akımına kapıldım.  Arkadaşlarım beni Urfa Devlet Hastanesi'ne kaldırmışlar. İki üç gün yoğun bakımda kalmışım. Kendime geldiğimde sol bacağımın diz altından kesildiğini gördüm. Sol elim çalışmıyor. Hatta sol kolumun da kesilmesi gerektiğini doktorlar bana söyledi.  Tutmasın ama böyle kalsın, dedim. Sağ ayağım ise çok az bir canlılık var.  Urfa Devlet Hastanesi'nden sonra Adana Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldım. Adana’da 27 ameliyat geçirdim. Hatta oradayken hastanede depreme de yakalandım. Adana’dan bu seferde Van’a sevk edildim. İki aydır da Van’da da tedavi görüyorum. Bayramdan sonra tekrar Van’a gidip bir ameliyat daha olacağım." 

"YARDIMA MUHTACIM"

"Hayırseverlerden yardım bekliyorum" diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayat şartlarımız çok zor. Çok zor durumdayım. Herkesten yardım bekliyorum. Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eşime bakıcı parası bağladı. Çok şükür oradan gelen para ile gıda ihtiyacımız karşılıyoruz, Allah onlardan razı olsun. Ama 3 çocuğum var. Hayat şartları çok zor, geçim çok zor. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Hayır severlerden maddi yardım bekliyorum.” 

“BİZLERİ KARANLIKTA BIRAKMASINLAR”

Kaya" Çalışamadığımdan dolayı elektrik paramı ödeyemedim. Evimde elektriğim kesiktir. Elektriğim geçen seneden beridir kesiktir. Gerçekten karanlıkta kalıyoruz. Hayatımız çok zor. Çocuklarım mağdur. Ben artık yatalak bir insanım. Şu an hayatın en zor günlerini yaşıyorum. Herkesten, hayırseverlerden bana yardım etmelerini bekliyorum.  Elektriği bıraksınlar. Bizleri karanlıkta bırakmasınlar. Özellikle elektrik konusunda çok zor durumdayım” dedi.