Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 10 Temmuz'da, elektriği kesik olan ve sulama yapamayan yaklaşık 300 çiftçi, DEDAŞ Viranşehir İşletme Şefliği binası önünde eylem yaptı. Eylemde gözaltına alınan 17 çiftçi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA
Elektrik kesintisini protesto ederken gözaltına alınan 17 çiftçi serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintisi nedeniyle arazilerini sulayamadıkları için yaptıkları eylemde gözaltına alınan 17 çiftçi serbest bırakıldı.

Viranşehir'de Mutlu, Yazgüneşi, Talihli, Küçükmutlu, Ceylan, Bağlarbaşı ve Basamaklı mahallelerinde, 10 Temmuz'da elektriği kesik olan ve sulama yapamayan çiftçiler, DEDAŞ Viranşehir İşletme Şefliği binası önüne geldi.

EYLEME 300 KİŞİ KATILDI

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde, çiftçiler yolu, taş ve lastik yakıp trafiğe kapattı.

Güvenlik güçleri, ekili tarlalarını sulama sezonunda elektrik kesintisi nedeniyle sulayamadıkları için eylem yapan çiftçilerin dağılması yönünde uyarıda bulundu.

21 ÇİFTÇİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemlerini sürdüren çiftçilere, jandarma TOMA'dan taziyikli su ile biber gazı sıktı. Olayla ilgili 21 kişi gözaltına alınırken, kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. Gözaltına alınan 20 şüphelinden 3'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

17 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip Viranşehir Adliyesi'ne sevk edildi.

Çiftçilerden 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere hepsi serbest bırakıldı.