Haberkent gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Gündem, kendisine saldırmaya gelenler arasında AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç’in olduğunu savundu.

Eleştiriyi kaldıramayan AKP’liler gazeteciye saldırdı

Dilan Esen

Elazığ’da yayın yapan Haberkent isimli gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem, belediyeye ilişkin yaptığı eleştirilerin ardından saldırıya uğradı. Uzun süredir telefonla taciz edilen ve sosyal medyadan da tehdit edilen Gündem, 5 Eylül’de saldırıya maruz kaldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kendisiyle konuşması için gönderdiği iddia edilen T.A. ile birlikte gelen bir kişi daha tarafından darp edilen Gündem, silahla tehdit edildi.

AKP’LİLER SALDIRDI

elestiriyi-kaldiramayan-akp-liler-gazeteciye-saldirdi-778143-1.Elazığ’da eksik gördüğü konuları Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda eleştirdiğini söyleyen Efraim Gündem BirGün’e konuştu. Kendisine saldıranların AKP’liler olduğunu belirten Gündem, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Troll ekibi saldırıya geçince ben de eleştirilerimdeki üslubumu sertleştirdim. Sonra telefonlarım susmamaya başladı, sürekli arandım ancak aramalara cevap vermedim. Saldırının gerçekleştiği gün bir arkadaşımın bahçesinde otururken tekrar telefonum çalmaya başladı. Arkadaşlarım neden bu kadar çok arandığımı sorunca olayı anlattım.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Daha sonra yanındaki arkadaşlarından birinin olayı çözmek adına kendisini araya şahsa ulaştığını aktaran Gündem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Telefondaki şahıs arkadaşıma ‘Efraim Gündem’i kaldıracağız’ dedi. Arkadaşım da konuşmak için çağırdı. 2 kişi geldiler. Arkadaşlarım 45 dakika konuştular. O sırada da şahıslar Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları ve kardeşi Korkut Şerifoğlulları ile sürekli irtibat halindeydiler. Aradan 5 dakika geçtikten sonra T.A. adlı kişi bana yumruk atıp silahını başıma dayadı. Arkadaşlarım o kişileri olay yerinden uzaklaştırırken 4 araba daha gördü. Arabalardan birinde de AKP İl Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Uğurcan Güleç de vardı.”

Gündem, kendisine saldıran şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

elestiriyi-kaldiramayan-akp-liler-gazeteciye-saldirdi-778144-1.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları