Antikor tedavisi uygulanan hastaların hastaneye yatış oranının 5 kat daha az olduğunu bildiren ilaç firması Eli Lilly, deneysel antikor tedavisi için ABD Gıda ve İlaç İdaresine acil kullanım onayı başvurusunda bulundu.

Eli Lilly’den antikor ilacı için acil kullanım onayı başvurusu

Dış Haberler Servisi

Eli Lilly adlı ilaç firması, deneysel antikor tedavisi için ABD Gıda ve İlaç İdaresine (FDA) acil kullanım onayı başvurusunda bulundu. Firma aynı zamanda gelecek ay ikili antikor kombinasyonu için de benzeri bir onay başvurusunda bulunmayı planlıyor.

İlaç firması, orta aşama denemelerinden olumlu veriler geldiğini, tedavinin hastaneye yatış oranlarını önemli oranda azalttığını bildirdi.

HASTANEYE YATIŞ ORANINI 5 KAT AZALTIYOR

Reuters'in haberine göre, hafif ve orta düzey 268 Covid-19 hastasına uygulanan denemede, antikor tedavisi uygulanan hastalarda hastaneye yatış oranı, kontrol grubuna göre 5 kattan daha fazla düşüyor.

Eli Lilly'nin kullandığı Monoklonal antikor tedavi yöntemi üzerine çalışan pek çok başka firma olmakla birlikte, henüz bu ilaçlardan hiçbiri ABD'de acil kullanım onayı almış durumda değil.

ABD Başkanı Trump'ın tedavisinde kullanılan Regeneron adlı firmanın geliştirdiği deneysel antikor kokteyli de aynı yöntemle geliştirilen ilaçlar arasında gösteriliyor.

Eli Lilly firması Ekim ayında 100 bin doz ve dördüncü çeyrekte yaklaşık 1 milyon doz LY-CoV555 ilacını hazır etmeyi bekliyor.