Elif Çakır'dan canlı yayında 'Balyoz' özrü: Çok büyük haksızlık yaptık

Başta Kabataş yalanı olmak üzere birçok olayda AKP hükümetinin kalemşorluğunu yapan gazeteci Elif Çakır,  Balyoz davasından üç yıl hapis yatan Emekli Hava Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’ndan çok büyük haksızlıklar yaptığını söyleyerek canlı yayında özür diledi. Şimdi, gözler Çakır’ın Gezi eylemcilerinin başörtülü bir kadını darp ettiğine dair aksi defalarca kanıtlanan iddiası için özür dileyip dilemeyeceğine çevrildi.

Ülke TV’deki Söz Bitmeden adlı programa katılan Nogaylaroğlu, programa başlamadan önce Balyoz sürecinde yazdığı yazılardan ve yaptığı programlardan dolayı Elif Çakır'dan özür dilemesini istedi. Nogaylaroğlu, yaratılan bu algı nedeniyle çok üzüldüklerini, başta çocukları olmak üzere ailelerinin büyük sıkıntı yaşadığını anlattı.

'ÖNCE BİR ÖZÜR DİLEYİN'
Bu olaylardan dolayı annesini, babasını ve teyzesini kaybettiğini söyleyen Nogaylaroğlu, "Sizin ne kadar katkınızın olduğunu bilmiyorum. Sizi yakalamışken ben sizi kusura bakmayın önce bir özür dileyin, ondan sonra da programa devam edelim" dedi.

Balyoz ve Ergenekon sürecinde çok büyük haksızlıklar yaptıklarını kabul eden Çakır, ayağa kalkıp Nogaylaroğlu’nun elini sıkarak özür diledi.

'ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLAR YAPTIK'
Çakır, şu ifadeleri kullandı; "Ben defalarca kez özür diledim. Ama Balyoz ve Ergenekon konusunda aslında çok büyük haksızlıklar yaptığımızı kabul ediyorum ben. Belki orada çok ciddi ayrım yapmamız gerekiyordu, haksızlık yapmamamız gerekiyordu. Ama bizlerin de haklı nedenleri vardı. Çünkü geçmişimizde pek çok darbeler oldu ve bunun sorumlusu askerdi. Ama burada daha dikkatli davranmamız gerekiyordu. Haksızlık yaptığımız herkesten sizin adınıza özür dilerim ben" dedi.