Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için hisse teminatı yönteminden vazgeçtiği ve satın alma bedelinin eksik kısmını yatırımcılardan sermaye bularak finanse etmek için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.

Elon Musk, Twitter için yeni kaynağa yöneldi

Twitter'ı satın alması beklenirken engellerle karşılaşan Elon Musk'ın yeni kaynağa yöneldiği belirtildi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için finansmanını bir kısmını sağlamayı planladığı Tesla hisselerini teminat olarak göstermekten vazgeçtiği ve finansmanın öz sermaye kısmını 33,5 milyar dolara çıkaracağı belirtildi.

Musk, Twitter anlaşmasının finansmanı için ilk başta sahip olduğu Tesla hisselerini teminat olarak göstererek 12,5 milyar dolar kredi almayı planlamış ancak daha sonra ek yatırımcılar bularak bu rakamı 6,25 milyar dolar seviyesine düşürmüştü.

Çarşamba günü yapılan bilgilendirmeye göre, Elon Musk 44 milyar dolarlık satın alma için ek olarak 6,25 milyar dolar öz sermaye finansmanı daha bulacak. Bu rakam, aynı miktarda teminatlı krediden vazgeçilmesi için yeterli olduğu belirtiliyor.

Özellikle son dönemde Tesla hisselerinde yaşanan düşüş göz önünde bulundurulduğunda yeni finansman yapısının hem Musk hem de kredi sağlayan bankalar için riskleri azaltacağı değerlendiriliyor.