Elton John'ın, Dolce&Gabbana boykotu büyüyor

İngiliz sanatçı ve Kraliçe Elizabeth tarafından Sir ünvanı verilen Elton John, Dolce&Gabbana markasının yaratıcıları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’nın verdikleri bir röportajda eşcinsellerin çocuk sahibi olmasına karşı çıkmalarının ve "bu tip çocukların sentetik" olduğunu söylemeleri üzerine, markayı boykot çağrısı başlattı.

“NE HAKLA SENTETİK DERSİNİZ?”
Radikal'de yer alan habere göre; David Furnish’le evliliğinden iki çocuk sahibi olan 67 yaşındaki Elton John, ikilinin bu sözlerini sosyal medyada eleştirerek boykot çağrısı başlattı.

Pazar günü Instagram’da yayınladığı mesajda John, “Benim çocuklarıma ne hakla sentetik diyorsunuz? Yargılayıcı parmaklarını suni döllenmeye (IVF) doğru salladığınız için utanç duymalısınız. IVF yoluyla hem eşcinsel, hem de heteroseksüel olan lejyonlar dolusu sevgi dolu insan, çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi. Antika düşünceleriniz ve tasarımlarınız, çağın getirdiklerinden çok uzakta. Bir daha asla Dolce and Gabbana giymeyeceğim” yazdığı mesajın sonunda #BoycottDolceGabbana hashtag’ini de paylaştı.

 

ÖZÜR MESAJI YAYINLANDI
Olay üzerine Dolce & Gabbana tasarımcıları resmi bir özür yayınlayarak “yanlış anlaşıldıklarını, kimseyi yargılamadıklarını, sevginin özgür olması gerektiğine yürekten inandıklarını” açıkladılar.