DENİZ YERLİKAYA Emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs için düğmeye bastı. 1 Mayıs 2019 programını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, “Emeğin ve alın terinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla haydi 1 Mayıs’a!” çağrısında bulundu. DİSK Genel Merkezi’nde dün […]

Emeğin baharı için haydi 1 Mayıs’a

DENİZ YERLİKAYA

Emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs için düğmeye bastı. 1 Mayıs 2019 programını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, “Emeğin ve alın terinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla haydi 1 Mayıs’a!” çağrısında bulundu.

DİSK Genel Merkezi’nde dün düzenlenen basın toplantısına ÖDP, HDP, Halkevleri, ESP, EMEP ve SYKP temsilcileri de katılarak destek verdi. Örgütler adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bizler, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzellikleri üretenler olarak, başta İstanbul Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere, ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde umudumuz ve hasretimiz olan memleketin resmini çizeceğiz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkarak, barış içinde savaşsız sömürüsüz bir dünyada yaşama ve yaşatma umudumuzu 1 Mayıs meydanlarında yükselteceğiz” dedi.

1 MAYIS MİTİNG DEĞİL

1 Mayıs’ın herhangi bir miting olmadığını vurgulayan Çerkezoğlu, “1 Mayıs dünyanın her tarafında kutlanan, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, yılın 365 günü ezilen, horlanan, yok sayılan milyonların kendilerini ifade ettiği, taleplerini, tepkilerini dile getirdiği bir gündür. Ve dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de işçilerin ve emekçilerin, bu günü kentin en merkezi meydanlarında coşkuyla kutlama hakkı vardır. Bu sadece İstanbul için değil, tüm kentlerimiz için en doğal haktır” diye konuştu.

“1 Mayıs’ta Taksim alanında olmak, tarihi ve ahlaki olduğu kadar, hukuki açıdan da hakkımızdır” diyen Çerkezoğlu, bu gerçeğin AİHM’in ve ulusal mahkemelerin kararlarıyla birçok kez tescil edildiğini, ancak bu mahkeme kararlarının idare tarafından yok sayıldığını hatırlattı.

TEK YÜREK OLACAĞIZ

“1 Mayıs’ı taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, karanfillerimizle tek yürek olarak, en kitlesel ve en coşkulu biçimde kutlamak istiyoruz” diyen Çerkezoğlu, tüm yetkilileri akla, hukuka, tarihe, işçi sınıfına ve İstanbul’a saygı duymaya çağırdı.

Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini yaratanlarız; bizler yaşamı var edenleriz; bizler bugün baskıcı ve akıldışı bir rejimin harap ettiği memleketimizi ve demokrasiyi yeniden kuracak olan emekçileriz. Baharın en güzelini örgütleyecek olan, istibdadı yıkıp hürriyeti kuracak olan, demokrasiye gerçek anlamını kazandıracak olan, mutlu bir hayatı filizlendirecek olan milyonlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak.”

birlikten gelen güçle

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, “Emeğin ve alın terinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla, haydi 1 Mayıs’a!” ifadelerini kullandı.