EMEP Kayseri İl Örgütü ve Emek Gençliği, üyelerinin kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edildiğini ve baskı uyguladığını duyurdu.

Emek Gençliği üyelerine polis baskısı: ‘O partiye gitme, Ülkü Ocakları’na git!’

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü ve Emek Gençliği, üyelerine yönelik kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin baskı uyguladığını duyurdu. Kayseri’de emniyet mensubu olduğunu söyleyen kişiler kimlik göstererek Emek Gençliği üyelerine "O partiye gitme, başın yanar. Ülkü ocaklarına git", "Maddi ihtiyaçlarını biz karşılarız”, "Sizi takip ediyoruz" diye tehditlerde bulunulduğunu söyledi.

"HUKUKİ OLMAYAN DAVRANIŞLARI PLANLI BİR ŞEKİLDE DÜZENLİYORLAR”

Sürece ilişkin Evresel’e konuşan Emek Gençliği MYK Üyesi Barış Timur, "Son günlerde kendilerini Kayseri Emniyeti'nden polis olarak tanıtan kişilerce, Emek Gençliği üyesi arkadaşlarımız sokak ortasında alıkonulunuyor. Daha ıssız bir yere götürülerek görüşmeye zorlanıyorlar. Emek Gençliği faaliyeti yürüttüklerini bildikleri ve bu faaliyetlere son vermeleri konusunda üyelerimiz açık tehditlere maruz bırakılıyor. ‘Emek Gençliği'ne gitme, Ülkü Ocaklarına git. Orda elinize silah verip dağa çıkmanızı isterler’ gibi söylemlerde bulunarak, Emek Partisi üyeleri ve yöneticileri hedef gösteriliyor. Hatta bu görüşmelerin ucu, para karşılığında muhbirlik teklifine kadar uzanıyor. Biz Emek Gençliği olarak bu tür uygulama ve benzerleri ile eş zamanlı olarak birçok ilde karşı karşıya kalıyoruz. Anlaşılan o ki emniyet personelleri Emek Gençliği üyelerine karşı bu hukuki olmayan davranışları planlı bir şekilde düzenliyorlar” dedi.

EMEK GENÇLİĞİ: "BASKI VE SİNDİRME POLİTİKALARINA RAĞMEN FAALİYETİMİZ DEVAM EDECEK”

Timur, "Gençlik örgütümüz bulunduğu her alanda gençlerin temel talepleri etrafında, eşit ve özgür bir gelecek inşa etmeyi hedefleyen bir gençlik örgütüdür. Bugün Türkiye gençliği hali hazırda barınma sorunu, işsizlik, geleceksizlik ve temel ihtiyaçlarını karşılayamama durumu içerisindedir. Ülkedeki sosyal, politik atmosfer ve tek adam rejiminin baskıları, gençlerin içinde bulunduğu her alanda birçok sorun ile boğuşmasına neden olmaktadır. Fakat görüyoruz ki AKP iktidarı gençliğin bu sorunlarını çözmek yerine, gelecekleri için mücadele eden muhalif gençleri hedef göstermektedir. Yasalar tarafından korunan, temel hak ve talepler mücadelemizin faaliyetlerini engellemek suç teşkil etmektedir. Emek Gençliği gücünü, devlet olanaklarından, egemen güçlerden değil aksine işçi-emekçi ailelerinden ve çocuklarından almaktadır. Üyelerimize yönelik gerçekleşen bu sindirme, baskı altına alma politikalarına rağmen faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

EMEP KAYSERİ: “SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu ise şunları söyledi: "Tek adam anlayışının kolluk güçleri AKP’nin bürosu gibi çalışmaya devam ediyor. Bu kabul edilemezdir. AKP Gençlik Kollarına giden bir genç, polisler tarafından bir köşede kıstırılmamıştır. Emek Gençliği üyelerine yönelik bu yaklaşım yeni değildir. Yaklaşık 4 yıldır belirli aralıkla Kayseri Emniyetinden olduğunu söyleyen kimlik gösteren polisler, üyelerimizin evlerine gidip açıkça tehditlerde bulunmuş, sokak köşelerinde ajanlık teklifleri etmişlerdir. Bu baskılar karşısında ne partimiz, ne gençlik örgütümüz diz çökmeyecektir. Gerekli yasal işlemler ve hukuki süreç başta olmak üzere başvurularımızı yapacağız. Sürecin takipçisi olacağız.”