İzmir’deki okulların durumunu ilişkin açıklama yapan Emek Partisi İzmir İl Örgütü, “İktidar salgın koşullarının gerektirdiği tedbirleri de alarak bu hakkı sağlamakla yükümlüdür. Bunun için mücadele etmeliyiz” dedi.

Emek Partisi İzmir İl Örgütü: Okullarda gerekli tedbirler alınmalı

BİRGÜN EGE

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, yüz yüze eğitimde yaşanan aksaklıklara ilişkin basın açıklaması yaptı. İl binasında gerçekleştirilen açıklamada konuşan EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, İzmir’de 700 bini aşan öğrenci ve 52 bin öğretmenle başlanılan yüz yüze eğitimde bir haftanın geride kaldığına dikkat çekerek, salgınla ilgili olarak alınan tedbirlerin yeterli olmadığı ifade etti. “Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan ve yıkılması gereken toplam 83 bulunuyor. Bu nedenle çok sayıda okul başka bir okul ile birleştirildiği için sınıf mevcutları 40-45’e ulaşıyor” diyen Uyar, eğitimde yaşanan sorunların bir an önce çözülerek yüz yüze eğitimin devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Uyar, “Depremi en ağır yaşayan ilçe olan Bayraklı’da Çamkıran Orta Okulu gibi bazı okulların binaları geçtiğimiz ay yıkıldı. Bu okul Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu ile birleştirildi. Şehit Cesur İlköğretim Okulu yıkım için bekliyor hâlâ, henüz ihalesi dahi tamamlanmamış durumda ve Ticaret Borsası İlkokulu ile birleştirildi. Fatma Kaşerci İlkokulu ve Ortaokulu; Mehmet Akif Ersoy Lisesiyle, Talatpaşa Ortaokulu; Bayraklı Anadolu Lisesiyle, Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu; Ali Osman Kavakçı Mesleki ve Ticaret Anadolu Lisesiyle birleştirildi. Özkanlar İlkokulu ise yeni yapılan ama henüz boş olan Azerbaycan Hükümeti 100. Yıl İlkokulu’na taşındı” diyerek Bayraklı’daki okullara ilişkin bilgi verdi.

Uyar, “Okulları pandemiye hazırladık, tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı ortada. Her çocuğun parasız, bilimsel, nitelikli, eşit koşullarda ve anadilinde eğitim görme hakkı vardır. İktidar salgın koşullarının gerektirdiği tedbirleri de alarak bu hakkı sağlamakla yükümlüdür. Bugün eğitimcisi, velisi, öğrencisi ve hizmetlisi ile birlikte verilecek nitelikli eğitim hakkı mücadelesi daha da önem kazanmıştır” diye konuştu.