Resmi enflasyonun dahi yüzde 36’yı görmesi ardından işverenlerin enflasyonun altında kalan zam tekliflerine karşı emekçiler Türkiye’nin her yanında ayağa kalkıyor. Geçen haftalardan beri gerçekleşen birçok eylemin ardından bugün Digitürk çalışanları da yüzde 17’lik zam teklifine karşı eylem yaptı.

Emekçilerin ‘hak arama salgını’ yayılıyor: Digitürk çalışanları da sefalet zammına karşı koydu

TÜİK’in açıkladığı yüzde 36’lık enflasyonun dahi altında kalan zam teklifleri, Türkiye’nin dört bir yanında emekçileri harekete geçiriyor. Son günlerde düşük zam tekliflerine karşı eylem gerçekleştirenlerin arasında Digitürk çalışanları da katıldı.

Platform çalışanları, Twitter'dan açtıkları 'Digitürk Çalışanları' hesap üzerinden '#haklarıverdigitürk' etiketiyle yaptıkları açıklamada, "Digitürk medya emekçileri olarak yıllardır sürdürülen enflasyon altı zamlarla ezildik. Bu yıl itibariyle yüzde 17 zamla açlığa mahkum edilmek isteniyoruz ve bunu asla kabul etmiyoruz" dediler.

Digitürk çalışanları tarafından paylaşılan bir videoda da emekçilerin “Susma haykır 17’ye hayır” sloganı attığı görülüyor.