BBC Türkçe'nin "Geçinemeyenler" serisinde konuşan bir emekçi ile dalga geçtiği videosu büyük tepki toplayan Feyza Öznur adlı AKP’li trolün, Pelikancı olduğu ortaya çıktı

Emekçilerle dalga geçen AKP’li video trolünün Pelikancı olduğu ortaya çıktı

Sosyal medyada AKP’ye yakın videolar çekip paylaşan Feyza Öznur adlı kişinin Pelikancıların Kuzguncuk’taki yalısını kullandığı ortaya çıktı.

Fatih Tezcan, Hilal Kaplan, Erem Şentürk gibi AKP’li isimlerle videolar çeken Feyza Öznur’un çekimlerini Pelikancıların Kuzguncuk’taki yalısının bahçesinde ve iç mekanlarında çektiği iddia edildi.

Pelikancılar tarafından AKP'den tasfiye edilen Ahmet Davutoğlu'na yakın Medyanotu adlı site, konuya ilişkin haberinde, “Pelikan Örgütü’nün Kuzguncuk’ta belirsiz bir finans kaynağıyla idame ettirdiği ve Bosphorus Global adı altında isimsiz bildirilerle gerek hükumet içinden gerekse AK Parti içerisinden başbakanlara, bakanlara, milletvekillerine ve kulaklarına fısıldanan kişilere operasyon çektiği Kuzguncuk’taki yalısının işlevi bunlarla sınırlı değil. Örgüt, Kuzguncuk’taki mekanını sosyal medyadaki trollerinin hizmetine de sunuyor” ifadesini kullandı.

Öznur, son olarak BBC Türkçe'nin "Geçinemeyenler" serisinde konuşan bir emekçiyi hedef almış "Geçiremeyenler" adlı bir video çekerek büyük tepki çekmişti.

İşte o fotoğraflar ve mesaj:

emekcilerle-dalga-gecen-akp-li-video-trolunun-pelikanci-oldugu-ortaya-cikti-693177-1.

emekcilerle-dalga-gecen-akp-li-video-trolunun-pelikanci-oldugu-ortaya-cikti-693181-1.

emekcilerle-dalga-gecen-akp-li-video-trolunun-pelikanci-oldugu-ortaya-cikti-693182-1.
Pelikan yalısı

NE OLMUŞTU?

AKP içinde ayrı bir grup oluşturan Pelikancılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a verdikleri destekle biliniyor. Bunun yan ısıra Erdoğan’a yakın bakan ve millevekillerinin bazıları da Pelikancılara karşı duruş sergiliyor. Bu isimlerin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal geliyor. Ünal son olarak “FETÖ ve PKK’dan daha tehlikeli, içerdeki sinsi ur, partiyi zehirleyen Pelikan Örgütü derhal kararlılıkla tasfiye edilmelidir” sözleriyle gündeme gelmişti.

Aydın Ünal’ın bu çıkışından yaklaşık üç ay sonra Erdoğan’dan dikkat çeken bir ziyaret gelmişti. Erdoğan, Pelikancılar grubunun merkezi olan ve Pelikan yalısı olarak bilinen Bosphorus Global'i (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) ziyaret ederken, yaklaşık 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.