İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yetersiz kalmasının faturasını emekçiler canıyla ödüyor. Dün meydana gelen iş kazalarında bir işçi yaşamını yitirdi, 19 işçi yaralandı. Hastane inşaatında çalışan işçiler uyuza yakalandı.

Emekçinin canı hiçe sayılıyor
Trenin çarptığı işçiler ağır yaralandı. (Fotoğraf: AA)

Emek Servisi

Patronların kâr hırsıyla iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterince önlem almaması iş cinayetleri, meslek hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Dün yine yurdun dört bir yanından iş kazası haberleri geldi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde 52 yaşındaki işçi Mehmet Elik, bir kömürlüğün yıkım işleminı yaptığı sırada yıkılan istinat duvarının altında kaldı. Enkaz altında kalan Elik, hayatını kaybetti. 

TRENİN ÇARPTIĞI İŞÇİLER AĞIR YARALANDI

Elazığ’ın Palu ilçesinde Bingöl’e seyir halinde olan yük treni, tünel girişinde çalışma yapan demir yolu işçisi H.Y. ve Ş.T.’ye çarptı. Çarpmanın etkisi ile her iki işçi de ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı 2 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

İNŞAAT ALANINDA TOPRAK KAYDI: 2 İŞÇİ YARALI

Bitlis Hüsrevpaşa Mahallesi Zümrüt Evleri mevkisinde devam eden binanın inşaat çalışmasında, dün sabah saatlerinde, toprak kayması yaşandı. İnşaatta çalışan Oktay Ballıoğlu ve Enes Mişıh, yaralandı. Olayın yaşandığı inşaat alanına AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 

SERVİS DEVRİLDİ: 13 YARALI

Antalya'nın Alanya ilçesinde otel çalışanlarını taşıyan midibüs, D-400 kara yolunda refüje çarparak devrildi. İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan araçtaki 13 kişi sağlık ekiplerince ilçedeki hastanelere kaldırıldı.

HASTANE ÇALIŞANLARI UYUZA YAKALANDI

İzmir'de ise Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler kötü barınma koşulları nedeniyle uyuza yakalandı. Yenigün gazetesinin haberine göre, şehir hastanesi inşaatında çalışan işçiler, “Zaten maaşlarımızın ödenmemesi durumu, artık olağan bir şeye dönüşmüşken en sonunda hepimiz yara bere içerisinde kaldık. Tahta kurusu ve uyuz böceği benzeri haşereler, tüm işçilerin kollarını bacağını yedi. Hiçbir şekilde ilaçlama yapılmıyor. Alerjisi olan işçilerin kol ve bacaklarında ciddi enfeksiyonlar oluştu” dedi. İşçiler, bazı arkadaşlarının "Hiç çalışmamak, burada çalışmaktan çok daha sağlıklı" diyerek işten ayrıldığını söyledi. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç da “Defalarca uyardık. Çok ciddi bir sağlık ihmali söz konusu. İşçiler yaşadıkları baskıdan dolayı bu konuyu yargıya taşıyamadılar” dedi.