Emekçinin direniş günlüğü yoğun
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Emekçiler Ankara’dan Ordu’ya farklı kentlerde hakları için yeniden yollarda, sokakta. İşte kent kent işçilerin hak mücadelesi

ANKARA PTT yönetiminin emekçiler üzerinde kurduğu baskıya, sendikalı emekçilerin sürgün edilmesine, hukuksuz uygulamalarına karşı kamuoyu oluşturmak isteyen Haber-Sen üyesi PTT emekçileri Batman ve İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor. "Biz kazanacağız" yazılı önlük giyen emekçiler, "PTT’deki sürgünlere, hukuksuzluğa, liyakatsizliğe karşı yürüyoruz" pankartı açtı.

TUZLA: Gasbedilen haklarını almak için bir ayı aşkın süredir gece gündüz fabrika önünde direnişlerini sürdüren ETF emekçileri dün sabah polis müdahale etti. Makinelerin fabrikadan çıkarmasına engel olmak isteyen emekçiler, kendilerini fabrika kapısına zincirledi.

ATAŞEHİR: Finans merkezi çalışanı İnşaat-İş ve Disk Dev Yapı-İş üyesi inşaat emekçileri direnişlerinin üçüncü gününde gasbedilen hakları için eylem yaptı. Emekçiler, “İnşaat işçisi köle değildir”,“Haklarımızı alacağız” sloganları attı.

ORDU: Fındık üreticileri, alım fiyatının 52 lira olarak açıklanmasına rağmen serbest piyasada fiyatın 42 liraya kadar düşmesine “kabul etmiyoruz” dedi. Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “TMO mevcut fındığın yalnızca 10’da 1’i alıyor. Piyasayı Ferrero belirliyor. Bu tekeli devlet de kabul ediyor. Üreticinin 10’da 9’u açıklanan 52 liralık fiyattan da yararlanamıyor. Bu kabul edilemez” dedi.

ANTALYA: Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, Devrimci Sağlık İş ve Antalya Tabip Odası Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Emekçiler, iktidarın promosyon, ek ödeme, gibi çeşitli kavramlar üreterek kendilerini oyalamaktan vazgeçmesini istedi.