Karaman'ın Ermenek ilçesinde 73 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Uğur, girilmesi yasak olan Maraspoli Mağarası'nda nefessiz kalarak fenalaşıp hayatını kaybetti. Uğur'un, son görüntülerinde mağara içerisindeki yeraltı suyu ile ilgili bilgi verdiği ifade edildi. Söz konusu mağaraya giriş yasağının ise içme ve sulama suyunun kullanıldığı yer altı kaynağını içinde bulundurması sebebiyle uygulandığı açıklandı.

Emekli öğretmen, girilmesi yasak olan mağarada fenalaşarak hayatını kaybetti
Fotoğraf: DHA

Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyanın 3 büyük mağarasından biri olarak gösterilen Maraspoli Mağarası'nda neydana gelen olayda 73 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Uğur ile arkadaşı Alaaddin Çiftçi, sabah saatlerinde girişi yasak olan mağaraya girdi.

Çiftçi ve Uğur mağarada tünellerden yürüyerek, 80 metre derine indi. Dönüş yolunda Mustafa Uğur, nefessiz kalarak fenalaştı. Çiftçi de Uğur'un kalp krizi geçirdiğini düşünerek, kalp mesajı yaptı. Ancak çabaları sonuçsuz kalan Mustafa Uğur, mağaradan çıkıp, yardım istedi. Çiftçi'nin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mağaraya giren sağlık görevlileri, Mustafa Uğur'un öldüğünü belirledi.

Cenazeyi, mağaradan çıkartmak için AFAD'dan yardım istendi. Ekipler, cenazeyi çıkarmak için çalışma başlattı. Polis de Çiftçi'nin ifadesine başvurdu.

Mustafa Uğur'un mağaradaki son görüntülerinde ise mağara içerisindeki yeraltı suyu ile ilgili bilgi verdiği ifade edildi.

Uğur’un cenazesi, AFAD ekiplerinin 2 saat süren çalışmasıyla çıkartıldı. Uğur’un cesedi otopsi için Ermenek Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü. Uğur’un kesin ölüm nedeni otopsi sonucu ortaya çıkacak.

YASAĞIN NEDENİ, MAĞARADAKİ İÇME SUYU KAYNAĞIYMIŞ

Karaman'da, emekli matematik öğretmeni Mustafa Uğur’un, girdikten sonra fenalaşarak öldüğü Maraspoli Mağarası’nın, Ermenek bölgesindeki içme ve sulama suyunun kullanıldığı yer altı kaynağını içinde bulundurduğu, bu nedenle de girişlerin yasak olduğu öğrenildi.

DHA