Emekli-Sen üyelerinin 14 Kasım’da genel merkezde başlattıkları açlık grevi ikinci gününü doldururken, açlık grevinin 5'er kişilik gruplarla 24

Emekli-Sen üyelerinin 14 Kasım’da genel merkezde başlattıkları açlık grevi ikinci gününü doldururken, açlık grevinin 5'er kişilik gruplarla 24 saatlik nöbet şeklinde dönüşümlü olarak 4 gün süreceği belirtildi.
DİSK'e bağlı Emekli-Sen tarafından yapılan açıklamada, eylemlerinin, Türkiye’nin kalkınmasına hizmet etmiş milyonlarca emekli ile dul ve yetimlerinin içinde bulundukları zor koşullardan kurtulmaları için taleplerini karşılayacak düzenlemelerin yapılmasını istediklerini bildirdi.
Emekli-Sen taleplerini şöyle sıraladı:
-Yıllardır çıkarılmayan intibak yasası derhal çıkarılarak emekli aylıkları arasındaki farlılıklar giderilmeli.
-Yıllardır ödenmeyen TÜFE ve KEY alacakları derhal ödenmeli.
-Kamu çalışanlarına verilip emeklilere verilmeyen ek ödemeler emeklilere de verilmeli.
-Emekli aylıklarının 6 ayda bir sadece TÜFE artışı kadar arttırılması uygulamasına son verilerek ülkenin büyümesinden emeklilere pay verilmeli.
-Yaşımız dolayısıyla emekliliğimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz, sağlığın piyasaya devredilerek, özelleştirilmesi uygulamalarına son verilmeli.
-TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2010 yılı merkezi yönetim bütçe kanunundan emeklilere daha fazla pay verilmeli.
-Emekli sendikalarının taraf alınacağı statü yasası biran önce çıkarılarak emekliler adına toplu sözleşme yapmaları sağlanmalı.
-Emeklilere yılda iki ikramiye ve kış aylarında yakacak yardımı verilmeli.
-Emekliler için turlar düzenlenmeli ve ülkemizin güzelliklerini görerek, onlardan istifade etmeleri sağlanmalı.
-Emeklilere yaşadıkları kentlerde ve şehirlerarasında indirimli seyahat etme olanakları sağlanmalıdır.