Emekliler insanca yaşam ve insanca maaş istiyor

Tüm Emekliler Sendikası Bahçelievler Şubesi emeklilerinin sorunlarının tartışıldığı bir forum düzenledi. 4 Mart Pazar günü Bakırköy Belediyesi Kartaltepe Kültür Merkezi’nde düzenlen forumda “özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz” şiarıyla gerçekleşen etkinlikte emeklilerin ekonomik demokratik ve siyasal haklarını gündeme getirildi.

Forumda söz alan sendika üyesi konuşmacılar “Ülkemizdeki işsizliğin yüzde yirmilere varmış olması, yoksulluk, hayat pahalılığı, kadın cinayetleri, iş cinayetleri, çocuk istismarı, eğitimin bilimsellikten uzaklaşması, ormanlarımızın, meralarımızın, yok edilişi, sularımızın sermaye gruplarına peşkeş çekilmesi, savaş ve OHAL biz emeklileri ilgilendirmektedir” dedi.

Türkiye’de 11 milyon emeklinin maaşına yüzde 3-5 arasında zam yapıldığını, buna karşın milletvekili emeklilerine bu zammın yüzde 30 olduğu vurgulanan konuşmalarda, “Biz emekliler her gün yoksullaşmaktayız, buna engel olmak ve haklarımızı elde etmek için başta örgütlü olmanın gerekliliğini bilince çıkarmak zorundayız” denildi. Toplantı sonucu yayınlanan bildiride dile getirilen 6 temel talep ise şunlar: Yaşam endeksine uygun bir maaş. Yılda 2 maaş ikramiye. Yılda bir maaş tutarında promosyon. Sağlıktaki kesintilere son verilerek sağlığın parasız hale getirilmesi. İntibak yasasının yeniden yapılandırılması. Tüm emeklilerin için şehir içinde ve şehirler arasında tüm kamu araçlarında ücretsiz seyahat etme hakkı.