Emek Partisi (EMEP) 5. Olağan Kongresi dün yapıldı. Korgrede seçimlere Levent Tüzel başkanlığındaki tek liste ile girildi. 'Halk iktidarı için demokratik birlik' sloganı ile...

Emek Partisi (EMEP) 5. Olağan Kongresi dün yapıldı. Korgrede seçimlere Levent Tüzel başkanlığındaki tek liste ile girildi. "Halk iktidarı için demokratik birlik" sloganı ile Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezinde yapılan Kongrede konuşan Genel Başkanı Levent Tüzel, partisinin 12 yıllık bir mücadele geçmişini geride bıraktığı belirterek ""6 yıllık AKP iktidarı, Türkiye halkı ve emekçilerine açılmış bir savaştan başka bir şey değildir"" dedi.

Levent Tüzel, “Türkiye’de ve dünyada sosyalistler için hiç şaşırtıcı olmayan bir kriz yaşanıyor. Türkiye’de emek birliği göstererek krizin üstesinden gelebiliriz” dedi. Tüzel, Anadolu Gösteri ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede kriz nedeniyle emperyalist güçler arasında da yeni bölgesel savaşların oluşabileceğini ifade etti. Tüzel, “Eğer emekçiler bu krizde ciddi bir karşı duruş sergilemezse, kapitalizm yaralarını saracak ve bir süre daha işçilerin üzerinde baskı kurmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

KRİZ FIRSATÇILIĞI YAPILIYOR

AKP’nin ‘krize tedbir paketi’nin patronların, sermaye sahiplerinin kriz fırsatçılığı yapmasına olanak sağladığını belirten Tüzel, “Krizin aşılması için hükümetin IMF’den almayı düşündüğü krediler yine özel sektöre verilecek” dedi. Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün, otoriter zihniyetten kaynaklandığını belirten Tüzel, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede Kürtler de var. Onlar da kendi anadillerini konuşabilsinler, kültürleriyle var olsunlar.”

Kongrede DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hamiyet Kızıler ve KESK Genel Başkanı Sami Evren de birer konuşma yaptı.

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA

 

***

Manifesto okundu

Komünİst Manifesto’dan bir bölümün okunduğu kongreye, DTP’li vekiller, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile bağlı odaların başkanları, KESK’e bağlı sendikaların genel başkanları, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve bağlı sendika başkanları, SDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Taka, TKP MYK üyesi Kaya Güvenç, Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Barış Türkiye Meclisi Sözcüsü Ayhan Bilgen katıldı.