Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Malat-ya'daki katliama dair açıklamasında katillerin birer maşa olduğunu belirtti. Cinayetleri 'kontra güçlerin son marifeti' olarak değerlendiren Tüzel...

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Malat-ya'daki katliama dair açıklamasında katillerin birer maşa olduğunu belirtti. Cinayetleri 'kontra güçlerin son marifeti' olarak değerlendiren Tüzel, "Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinin ardından; katillerin yaşına bakarak, sosyolojik tahliller eşliğinde, cinayetin gerçek azmettiricilerinin ve arkasında yatan gerçek nedenlerin ötelenmesi, kontra güçleri pervasızlaştırmış ve Malatya'daki bu menfur cinayet yaşanmıştır. Cinayetin arkasında karanlık güç odaklarının iktidar hesaplaşmalarının yattığı açıktır. Siyasi cinayetlerin arkasındaki gerçek azmettiriciler ortaya çıkarılıp hak ettikleri cezaya çarptırılmadığı sürece, benzer kontra eylemlerin son bulmayacağı açıktır" dedi.

KARDEŞLİK BOĞAZLANDI
Emekçi Kadınlar Derneği (EKD) de "Hrant Dink'ten sonra bir kez daha kardeşlik boğazlandı" dedi. Açıklamada, "Ordu partisi sözcüleri Büyükanıtgiller ne zaman toplumsal muhalefetin bastırılmasına dönük açıklama yapsa; bu ülkede halklar birbirine düşman ediliyor" denildi.

ÖZLEM ZORCAN ANKARA