Emine Bulut’un kızı için tiyatro

5 kadının yaşanmış hikâyelerini anlatan Mor isimli tiyatro oyunu 26 Eylül perşembe günü saat 19.30'da Kırıkkale İl Kültür Merkezinde sahnelenecek. Oyunun bütün geliri Emine Bulut'un kızı Bilge'ye bağışlanacak. Organizasyon Kadıköy Halk Tiyatrosu, Kırıkkale Kültür Sanat Derneği ve Genç Sanat tarafından gerçekleştiriliyor. Oyunun yönetmeni Ali Yalçıner; “Kadıköy Belediyesinin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği organizasyonumuza, tüm Kırıkkalelileri bekliyoruz” dedi.

Kadıköy Halk Tiyatrosunun kurucusu ve Mor oyununun oyuncularından Ayşegül Yalçıner ise, “2 sezondur devam eden oyunumuz Mor'un 3. sezonuna girmesi tiyatro adına güzel fakat toplum adına kötü bir şey, keşke kadın cinayetleri olmasa ve biz bu oyunu oynamasak. Emine Bulut'un öldürüldüğü ilde sezonu açmamız çok anlamlı bence, bütün Kırıkkale'yi dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Gerçek hikâyelerden yola çıkarak, Ali Yalçıner tarafından yazılan Mor oyunu; sığınma evinde yaşamak zorunda olan 5 kadının hikayesini anlatıyor. Oyun izleyiciye ve bütün kadınlara; susmayın ve seyirci kalmayın diyor.

emine-bulut-un-kizi-icin-tiyatro-627189-1.