Emine Erdoğan: Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken bugün sağlam şahsiyetiyle, kararlı dış politika hedefleriyle tanınan ve bilinen bir ülke haline geldi" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Emine Erdoğan, büyükelçi eşlerine Kaçak Saray'da yemek verdi.

Yemekte konuşan Emine Erdoğan, sözlerine "Dün İstanbul'da yaşanan terör hadisesini şiddetle kınıyorum. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sultanahmet Meydanı'nda tarihin kalbine yapılan bu saldırıyı, insanlığa ve insanlık mirasına ihanet kabul ediyorum. Tüm kalbimle inanıyorum ki ülkemizin huzuruna kasteden bu tür girişimler, amacına hiçbir zaman ulaşamayacak. Birlik ve beraberliğimiz, teröre karşı en güzel cevap olacaktır" diyerek başladı.

Emine Erdoğan, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının, bugün 234'e ulaştığını, ilerleyen dönemde de bu sayının 252'ye çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Erdoğan, "Sabit ayağı Ankara'da olan dış politika pergelimiz, hareketli ayağı ile dünyanın her köşesine ulaşıyor. İşte bu genişleme sayesinde son 10 yılda dünyadaki Türkiye algısında çok büyük değişimler yaşandı. Eskiden Türkiye, yeri dahi bilinmeyen bir ülkeyken bugün sağlam şahsiyetiyle, kararlı dış politika hedefleriyle tanınan ve bilinen bir ülke haline geldi" diye konuştu.