Boşaltılan Çekmeköy Kışlası arazisinde ağaç katliamı yapan Emlak Konut şimdi de onlarca özel güvenlik görevlisinin işine son veriyor. Yaklaşık 60 kişinin işten atılacağını belirten özel güvenlik görevlileri, “Çoluğumuz, çocuğumuz var. Ekmek paramızla oynamayın desek de bizi dinlemiyorlar” dedi

Emlak Konut önce ağaç katliamı yaptı, şimdi de işçi kıyımı yapacak!

Haber Merkezi

İstanbul’da Çekmeköy ilçesinin en büyük yeşil alanı olan ve Kuzey Ormanları’nın başlangıcı olarak kabul edilen devasa büyüklükteki Çekmeköy Kışlası’nda ağaç katliamı devam ederken Emlak Konut, onlarca özel güvenlik görevlisinin işine son veriyor.

Kışlalar, 15 Temmuz 2016 yılındaki FETÖ Darbe Girişiminin ardından kentin dışına taşınmaya başlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 15 Temmuz'un ardından boşaltılan askeri alanlara yönelik, şehir dışına taşınan askeri alanların yeşil alan olacağını açıklamıştı. Ancak bu yıl boşaltılan Çekmeköy Kışlası yeşil alan olmadı hatta büyük kısmı ormanlık arazi olan alanda yüzlerce ağaç kesildi.

1174 KONUT VE 414 VİLLA YAPILIYOR

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası da tamamen boşaltılmasının ardından arazinin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredildiği açıklandı. Emlak Konut, kışla arazisine tüm itirazlara rağmen Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başladı.

SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ

Kışla arazisi ağaç katliamıyla gündem olurken Emlak Konut’un yaklaşık 60 özel güvenlik personelinin işine son verdiği öğrenildi. Asist Özel Güvenlik şirketiyle çalışan Emlak Konut, bu şirketle sözleşmesi iptal etti. Kısa bir süre önce de Taç Özel Güvenlik isimli bir şirketle anlaştığı iddia edildi.

Arazide görev yapan Asist Özel Güvenlik Şirketine bağlı özel güvenlik personeli de Emlak Konut’un şirketle ile sözleşmeyi iptal etmesi nedeniyle işsiz kalacak.

DAİRE BAŞKANI İSTEDİ DİYE İŞİMİZE SON VERİLİYOR

BirGün’e konuşan ve isimlerinin açıklanması istemeyen özel güvenlik görevlileri, “Yeni şirket bizi çalıştırmayacağını iletti. Yetkililere, ‘bu devirdi nasıl iş bulacağız? Bizim çoluğumuz, çocuğumuz var. Ekmek paramızla oynamayın’ desek de bizi dinlemiyorlar. Asist Özel Güvenlik Şirketi ‘bizim yapacağımız bir şey yok’ diyor. Emlak Konut yetkilileri bizi istemiyor. Bundan sonra bizimle çalışmak istemiyorlarmış. Arazide ortaya çıkan görüntüler, ağaç kesimi hukuka uygunsan Emlak Konut’un yetkilileri neden bundan rahatsız oldular? Emlak Konut Daire Başkanı Mecit Altıner istediği için işimize son veriliyor. Bizim bir hatamız olmadı. Sadece arazideki ağaç katliamı görüntülendiği için işimizden oluyoruz. Hakkımız yeniyor. Biz bu durumu hak etmedik. Sadece Emlak Konut’un yöneticileri istiyor diye işsiz kalıyoruz biz. Virane bir arazide elektrik, su, doğru düzgün tuvalet olmadan biz işimizi layıkıyla yaptık” ifadelerini kullandı.