İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'da düzenlenen operasyonda, turizm tesislerine yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu belirlenen bir IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı. Zanlının evinde yapılan aramada, eylem ve faaliyette bulunmak üzere örgüte yeni katılan bir şüpheliyi IŞİD'e biat ettirdiğine dair video bulundu.

Emniyet açıkladı: Saldırı hazırlığındaki bir IŞİD’li yakalandı
Fotoğraf: DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'da düzenlenen operasyonda Türkiye'de terör saldırısı hazırlığında olduğu tespit edilen yabancı uyruklu IŞİD'linin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından bildirilen bilgiler kapsamında IŞİD üyelerine yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, IŞİD'in yayın organları aracılığıyla ülkeye yönelik eylem yapılması, özellikle turistlerin ve yurttaşların yoğun olduğu bölgelerde saldırı gerçekleştirilmesi yönündeki propaganda içerikli paylaşımlarda bulunan ve tehdit içerikli video çeken şüphelinin M.A olduğunu tespit etti.

Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda M.A. yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A, tutuklandı.

Adreste yapılan aramada, zanlının, eylem ve faaliyette bulunmak üzere yeni katılan bir şüpheliyi IŞİD'e biat ettirdiğine dair video bulundu. Ele geçirilen dokümanlardan, şüphelinin ülkede bulunan yerli ve yabancı turistlere, turizm tesislerine yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu belirlendi.

Aramada ayrıca, IŞİD'e ait flama, bayrakları ve bunların yapımında kullanılan şablon, boya ve kalıplar ile M.A'nın planladığı "yalnız kurt" eyleminde kullanacağı bıçak, keser gibi materyaller ele geçirildi.

(AA)