Erzurum Emniyet Müdürlüğü, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun dün Erzurum’daki mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişinin tespit edildiğini, tespit edilen 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyet, 1 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: DHA
Emniyet'ten İmamoğlu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklama: 15 kişi gözaltına alındı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, dün Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, İmamoğlu'nun konuşması sırasında yaşanan ve 17 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişiyi tespit edildiği, bunlardan 15'inin gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu'nun dün saat 18.00 sıralarında Yakutiye ilçesinin Kent Meydanı'nda yaptığı konuşma sırasında bir grup tarafından taşlı saldırı yapılmıştı.

Olaylarda atılan taş ve pet şişelerle 17 kişi yaralanmıştı

İmamoğlu “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Seyreden Emniyet Müdürü, Vali, biz de sizi seyrediyoruz” diyerek tepki göstermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıya ilişkin, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" ifadelerini kullanmıştı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Çalışmalarımız devam ediyor. Elimizde görüntüler de var. Gerekli müdahale de yapıldı. Gözaltıyla ilgili olarak da ihtiyaç olması halinde gözaltı işlemleri de yapılacaktır, yapılabilir. Önemli olan orada bir şekilde galeyana gelmiş olan kitlenin sakinleştirilmesiydi” demişti.