Emniyet Genel Müdürlüğü’nün güncellenen maaş promosyon protokolüne ilişkin açıklamasında, her personele tek seferde ve eşit şekilde 27 bin lira ödeneceği belirtildi. Vakıfbank ile imzalanan protokolün geçerlilik süresi ise 3 yıl.

Emniyet’ten ‘yeni promosyon’ açıklaması: Her personele 27 bin TL ödenecek

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yeni maaş promosyon protokolüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada önceki sürece ilişkin bilgi verilerek, Vakıfbank ile 18 Mart tarihinde 5 yıllık süre ile maaş promosyon protokolü imzalandığı, ödemelerin tüm personeli kapsayacak şekilde aylık 300 lira olarak belirlendiği ve her altı ayda bir bu meblağın memur zammı oranında artırılması konusunda anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan ‘yeni durum’ üzerine Vakıfbank ile 3 ay süren bir görüşme sürecine girildiği kaydedilerek, promosyonun revize edildiği ifade edildi.

Buna göre, yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlendi ve tek seferde, peşin ve eşit olarak tüm personele 27 bin lira ödenmesinin karara bağlandığı vurgulandı.

Yeni protokolün 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini belirten EGM, Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokollerinin de iptal edilerek yeni protokole dahil edileceğinin altını çizdi.

KONUYU GÜNDEME GETİREN MURAT BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Polis promosyonlarını gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, EGM'nin son açıklaması üzerine değerlendirme yaparak, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı promosyon beklentinin altında olsa da bunu bir kazanım olarak görüyorum. Birileri polisimizin hakkını yiyecekti, hep birlikte sesimizi yükselttik ve engel olduk. Tüm polis kardeşlerime hayırlı olsun. Hak mücadelemiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan geçen ay yaptığı açıklamada, EGM’nin 330 bin personelin beş yıllık maaşının yatırılması karşılığında 300 TL’lik banka promosyonu anlaşması yaptığını söylemişti.

“Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, promosyon anlaşmasına karşılık Emniyet’e araç alınması için şart koşulduğu iddiaları bulunuyor” diyen CHP’li Bakan, EGM’ye eleştiriler yöneltmişti.

EGM, açıklamaları üzerine Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Bakan ise "Buyursunlar, bir bedel ödenmesi gerekiyorsa hazırım" demişti.