Ankara'da partisinin mitinginde konuşan ÖDP Genel Başkan Vekili Ulusaler, seçim sistemini eleştirdi. Ulusaler "düzen partileri, 'seçim olsun torba dolsun' anlayışıyla halka değil emperyalizme hizmet için yarışıyorlar" dedi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Vekili Kemal Ulusaler, Türkiye'nin bir kez daha eşit ve adil olmayan bir seçim sistemiyle seçime gittiğini ifade ederek, "22 Temmuz'da önümüze bir oy pusulası uzatacaklar. Düzen partileri, 'seçim olsun torba dolsun' anlayışıyla halka değil emperyalizme hizmet için yarışıyorlar. O oy pusulası, ÖDP'yi çıkarttığınızda bir IMF pusulasından başka bir şey değildir" dedi.

Ankara'da halka hitap eden Ulusaler, çimento fabrikalarının, Sümerbank'ın, Tele-kom'un, Petkim'in, enerji santrallerinin, limanların satıldığını belirterek, "IMF'nin tüm isteklerini yerine getiren, 12 Eylül Ana-yasa'sını ancak sermaye lehine rötüşla-yan,ülke varlıklarını birer birer elden çıkaran Başbakan Erdoğan, sıra halka gelince ya küfretmekte ya da o güzel İngilizce'siyle halkın taleplerine 'next year inşallah' demektedir. Ey Tayyip Erdoğan, halkın öfkesi umuda dönüştüğünde, sıkıştığın yerden seni balyoz da kurtaramayacaktır" diye konuştu.

'FAŞİZMDE HOŞGÖRÜ YOKTUR'

Faşizmin yükseldiği yerlerde hoşgörüden söz edilemeyeceğini vurgulayan Ulusaler şunları kaydetti: "Hoşgörüsünü kaybetmiş, daha güçlü NATO isteyen, sırtını darbecilere dayamış, 301'in üzerine oturup yükselen ırk-çı-milliyetçiliğe basamak olan Kuvvayı-IMF'ci CHP lideri Baykal'ın yeri artık olsa olsa MHP'nin çatısı olur. O çatı altında, meydanlara ip atanlarla, emekçinin, yoksulun boynuna geçirilmiş olan ipi daha fazla sıkma koalisyonu olur. O MHP ki ülkeye 2001 krizini yaşatmış, halkı soyup soğana çevirmiştir. Koray Aydınlar üzerinden yolsuzluklara gırtlağına kadar batmıştır. Bugün meydanlara attıkları o ip iktidar olduklarında 'ya sev ya terk et' söylemini 'ya soy ya terk et' söylemine çevirenlere kirli çamaşırları için lazım olacaktır."

"MHP'NİN ALTINDAN CHP ÇIKIYOR"

Genç Parti lideri Cem Uzan'ın ÇEAŞ'ın, KE-PEZ'in, İmar Bankası'nın içini boşaltmaktan sorumlu değilmiş gibi tekrar meydanlarda olduğunu ifade eden Ulusaler sözlerini şöyle sürdürdü: "Demek ki Türkiye'de hala güvenlik zaafı bulunan birkaç banka daha var. Piyasacı partiler, genlerinden gelen renkleri hızla yitiriyorlar. Demokrat Partiyi kazıyorsunuz altından AKP çıkıyor. MHP'yi kazıyorsunuz altından CHP çıkıyor. Özgürlük ve Dayanışma Partisi halkın üzerinden oynanan bu 'kazı kaybet oyunu'nu bozacak, ters yüz edecek sol seçenektir."

ÖDP'nin üretime dönük istihdam yaratıcı uygulamalarıyla işsizliği bitireceğini belirten Ulusaler "Onlar çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ipotek altına alacak yüklü bir IMF senedine imza atmamızı istiyorlar. Güneşi istiyorsanız gölgeden çıkın, ÖDP'nin güneşi altına gelin" dedi.

ÖZLEM ZORCAN ANKARA