Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden ''Ergenekon'' davasının dün görülen 270'inci duruşmasında, esas hakkındaki mütalaanın açıklanması beklendiği için müthiş bir izdiham vardı.


İZDİHAM YAŞANDI
Kritik duruşma öncesi duruşma salonunun bulunduğu cezaevi önünde hareketlilik yaşandı.  Sabah saatlerinden itibaren duruşmayı izlemek için binlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi.
Türkiye'nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, sabahın erken saatlerinde Silivri'ye ulaştı.
Cezaevi girişinde izdiham oluştu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Balbay ve Özkan gibi sanıklarında fotoğraflarını taşıdı. Yurttaşlar içeri girmek için jandarmalarla tartıştı. Sık sık giriş bariyerleri önünde arbede yaşandı.


MAHKEME İÇİ DE AYNI
Dışarıda bunlar yaşanıyorken, duruşma salonu da dışarıdan farksızdı. Basın mensuplarının bulunduğu bölümde oturan CHP milletvekilleri arasındaki 2 vekil, avukatlara ayağa kalkmaları yönünde telkinde bulundu. Avukatlar da ayağa kalkarak, mahkemenin kararını protesto etti ve bu kararın geri çekilmesini istedi. Bu sırada duruşmaya katılan yaklaşık 200 avukat hep birlikte ayağa kalkarak mahkeme heyetini protesto etti. Bu sırada İzleyiciler de avukatları alkışlamaya başladı.


BAŞBUĞ SALONU TERK ETTİ

Bu arada, duruşma salonundaki mahkeme heyeti ve avukatların söz tartışmalarının devam etmesi üzerine İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar protesto için salona terk etti

***
32 Milletvekili duruşmayı izledi


CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner, Süheyl Batum, Mahmut Tanal, İsa Gök’ün de aralarında bulunduğu 32 milletvekili duruşmaya izleyici olarak katıldı. Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Şair Ataol Behramoğlu, Ressam Bedri Baykam, gazeteciler Ümit Zileli, Mustafa Mutlu ve Meriç Velidedeoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan,Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da duruşmaya izleyici olarak katıldığı görüldü. Salonda oturacak yer kalmaması üzerine bazı izleyiciler, basın mensupları ve CHP’li bazı milletvekilleri duruşmayı ayakta izledikleri görüldü. Öte yandan salonda 350 kişilik izleyici bölümünün tamamen dolması nedeniyle, çeşitli şehirlerden gelen izleyiciler de salona alınmadı.