En zinde ve parlAK sporcular

“En parlAK şahsiyetler” dizisinde bugün sporcular var. Bir dönemler vardı ki sporcuların zeki, çevik ve ahlaklısı revaçtaydı. AKP döneminde ise farklı meziyetler zuhur oldu. Sağcı, yağcı ve çıkarcısı el üzerinde tutuldu, AKP ve Erdoğan hakkında bir kaç kelam edenin sırtı yere değmedi.

Gelin, aralarından şampiyon parlAK’ sporcuyu birlikte seçelim:

1- HİDAYET TÜRKOĞLU
Dev adam-uzun adam sevgisiyle kim boy ölçüşebilir ki? Hedo Türkoğlu, AKP ve Tayyip Erdoğan’a sevgisi maddi ve manevi. Bunu söylemekten de kaçınmıyor. Gezi Direnişi’nin hemen ardından, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de yayımlanan “Usta’nın hikâyesi” adlı Erdoğan temalı belgeselde, duygusal bir müzik eşliğinde Türkoğlu şunları demişti: “Sayın başbakanımızın dünya çapındaki imajı, kendine olan güveni, bir lider sıfatı olması sanırım bütün dünya çapında herkes tarafından gözlemlenmiş bir şeydir bu. Çünkü sayın Başbakanımız kendisine çok güvenen bir insan, nitekim yaptığı işlerde de bunu herkes görüyor. Ve sanırım sadece Amerika değil bence dünya çapında herkes bu yönünü bence takdir ediyor diyebiliriz.”

2- ARDA TURAN
Hem iyi futbolcu hem sevimli hem dost canlısı, daha ne olsun? Hayalleri süsleyen arkadaş, Erdoğan’la da sıkı ahbapmış meğer. İnanmıyorsanız bir de kendisine sorun: “Onu 8 yaşımdan beri tanıyorum. Benim bu ülke için iyi bir örnek olduğumu söylemiş ve beni tebrik etmişti. Futbolu çok seviyor, bazen maçlardan önce soyunma odasına gelip bize başarılar diliyor. Kendisiyle karşılaştığımızda her şeyden konuşuyoruz; tıpkı bir arkadaş gibi. Eğer bir gün evlenirsem onu düğünüme de çağıracağım.”

3- TANJU ÇOLAK
Zamane futbolcuları, efsane gol kralı Tanju Çolak’ın rekorlarına hâlâ yaklaşamıyor. Kolay mı bir maça 6 gol sığdırmak? Mevzu yandaşlıksa eğer, Tanju yine gençlerden çok önde. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı vizyon toplantısına katılmayı ihmal etmeyen ‘Kral’, burada da bir cümleye 6 övgü sığdırmayı başararak yandaşlıkta da rekor kırmıştı: "Başbakanı çok seviyorum. Bugün de davet aldım. İcabet ettim. Bu vizyonu seyretmeye ve desteklemeye geldim. İnandığım bir kişilik. En azından spordan gelmesi, sporcu olması beni çok daha cezbediyor. Yaptığı icraatlar da ortada. Keyif alıyor ve destekliyorum."

4- RIZA KAYAALP
Tabii belli mi olur, boynuz kulağı geçebilir. En umut vaat edenlerden biri ise genç Güreşçi Rıza Kayaalp. Gezi Direnişi’nde suskun abilerine inat, Kayaalp Twitter’dan tavrını şöyle koymuştu: "Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye, yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara; sandık kalkmadı arkadas istemiyorsan verme oyunu, yakip yıkmaya ne gerek var devletin milletin malindan ne istiyorsunuz..." "Sizin yaptıgınız eylemi s.... Vatan hayinleri…" Sözleri ırkçılık içerdiği için Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nden altı ay men cezası alınca da, imdadına dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç yetişmiş, Olimpiyatlarda Türkiye heyetinin bayrağını ona taşıtmaya karar vermişti.

5- HAMZA YERLİKAYA
Hazır güreş demişken, AKP’nin en eski yandaşlarından biri de Kayaalp’in muhterem abisi Olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya. Olimpiyat madalyasının yanı sıra AKP adına bir dönem vekillik yapması da tüm yandaş sporcuların hayallerini süslüyor desek herhalde yanılmış olmayız. Erdoğan sevgisini merak ederler, Twitter profil fotosuna bir göz atabilir. Fotoğraf Bakü’de düzenlenen Avrupa Oyunları dönüşü çekilmiş. Rewtweetleri de ikna etmezse size şu sade ama derinden tweetine de bakabilirsiniz:

6- EMRE BELÖZOĞLU
Döndük yine futbola. Sahaların "terbiyeli ve efendi çocuğu" Emre Belozoğlu, Mısır’da Mursi’nin devrilmesinin ardından rabia işareti çakarak AKP’nin gönlünde taht kurmuştu. Emre’nin Atletico Madrid’e transferinin ardından Taner Yıldız ve Binali Yıldırım ile samimi muhabbetti, Erdoğan ile Arda eşliğinde samimi pozları da hatırlarda. Sahalarda ırkçı çıkışlarına, saldırgan tutumuna rağmen Tayyip Erdoğan, Emre’ye sahip çıkmıştı.

7- RIDVAN DİLMEN
Geçen sene yapımcı Acun Ilıcalı’yla birlikte Erdoğan ile görüşen Rıdvan, Fenerbahçe’de “şike davası”nın ardından artan muhalifliğe de program sırasında şöyle veryansın etmişti: “Ben Fenerbahçeliyim… İnsanlar bana gönül koyabilir ama Başbakanımızın şahsına karşı yapılan tezahüratları kınıyorum. 3 Temmuz sürecinde Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan, herkesten fazla Fenerbahçelilik göstermiştir. Bildiğim için söylüyorum. Bu ayrıntıların hepsini sayın Aziz Yıldırım biliyordur ve konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyorum. Bir Fenerbahçeli olarak gerçekten çok üzüldüm. Çok ciddi hizmetleri olan – açık ve net konuşmak istemiyorum ama herhalde yeterince açık ve net konuştum - ülkenin Başbakanına haksızlık yapıldığını düşünüyorum.” Bizce gol olur.

8- FATİH TERİM
Erdoğan ile benzer özellikleri pek fazla. İkisi de savunma oyuncusu. İkisi de liderlik meraklısı. Ve ikisinin adına da futbol statları var! Tamam, Fatih Terim stadyumunun adı bizzat Erdoğan tarafından kondu ama olsun. Erdoğan bununla da kalmadı, Terim’e milli takımın hezimetleri sırasında da şöyle sahip çıktı: “Fatih Hoca’nın hayallerinin yüksek olduğunu görüyorum. Ne yapsın? Çıkıp kendisi mi oynasın?”

9- BURCU ÇETİNKAYA
Spor dünyasının bir nevi Tuğçe Kazaz’ı. Bir dönemler magazin sayfaların gözdesi olan ve defalarca objektiflere pozlar veren başarılı rallici, daha sonra kapanmasıyla eş zamanlı olarak AKP ve Erdoğan’ı da övücü sözler sarf etmeye başlamıştı. Örneğin yakın zamanda şöyle bir tweet paylaştı: “Bu arada tam da şimdi yazayım; soranlar var; Milletin iradesiyle seçilen Reis-i Cumhurumuza olan saygım bakidir, tamdır.”

10- HAKAN ÜNSAL
Futbolculuğun ardından yorumculuk yapan Galatasaray ve Ulusal Takım’ın eski futbolcusu AKP ve Erdoğan’a yönelik desteği konusunda da daima net oldu. Eski takım arkadaşı ve dostu Hakan Şükür gibi "paralel" yollara sapmadı. Gezi Direnişi sırasında AKP’nin Kazlıçeşme’de düzenlediği mitinge katılan Ünsal, lafı gevelemeden şöyle dedi: ““Nasıl olacağı ile ilgili gelen sayısını tahmin edemeyeceğim insanları görüyoruz. Bu sadece Ak Parti’nin sadece Başbakan’ın meselesi değil. Onun ötesinde çok farklı şeylere insanların cevap verdiği bir miting olacak. Bende destek vermek amaçlı en azından kendi safımı belli etmek amaçlı buraya geldim. Ben de bu insanlardan bir tanesiyim. Hepimiz Ak Parti’nin sloganı gibi biriz.”

en AMA en parlAK sporcu için anketi oylayın, birinci sporcuyu birlikte seçelim.