Çinli firma Sinovac tarafından geliştirilen ve Türkiye’de kullanılacak olan koronavirüs aşısının dağıtımı, Endonezya’da ülke çapında başladı.

Endonezya, Türkiye'de de kullanılacak Sinovac aşısının dağıtımına başladı

Dış Haberler Servisi

Endonezya, Çinli firma Sinovac tarafından geliştirilen aşının ülke çapında dağıtımına başladı. Ülke, nüfusunun yüzde 67'sine denk gelen 181,5 milyon kişiyi 15 ayda aşılamayı planlıyor.

Toplu aşılamaların bu ayın sonunda başlayacağı belirtiliyor.

Dağıtım süreci, devletin aşı üreticisi Bio Farma'nın 1.2 milyon doz aşıyı 6 Aralık tarihinde, 1.8 milyon dozu işe geçen Perşembe teslim almasıyla başladı.

İLK DOZLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UYGULANACAK

Bio Farma'nın Covid-19 aşılama birimi sözcüsü Bambang Heriyanto, ülkenin 34 ilindeki tüm sağlık kuruluşlarına Sinovac aşısı dağıtımının başladığını belirtti. Heriyanto, aşı için gerekli olan soğuk zincir tesislerinin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Straits Times'ın haberine göre, aşı ilk olarak 1.3 milyon sağlık çalışanına uygulanacak. Toplam 21.5 milyon 60 yaş üzeri vatandaşın ise bu ay ile Nisan ayı arasında aşılanması planlanıyor. Endonezya şimdiye kadar Sinovac, AstraZeneca ve Novavax adlı firmalarla toplam 330 milyon doz aşı anlaşmaşı yaptı.

Haberde Sinovac aşısının etkililiğine dair Türkiye (yüzde 91,5) ve Brezilya'dan (yüzde 50'nin üzerinde) gelen geçici verilere yer verildi. Sinovac daha önce Endonezya'da yapılan denemelerde aşının yüzde 97 düzeyinde antikor ürettiğini ancak aşının etkililiğinin klinik olarak test edilmesi gerektiğini belirtmişti.