Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanede faturaların ödenememesi nedeniyle elektriklerin kesik olduğunu söylemesiyle ilgili açıklama yaptı. Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun manipülasyon yaptığını iddia ederek, "Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır'' dedi.

Enerji Bakanı, Kılıçdaroğlu'nun manipülasyon yaptığını iddia etti

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğu yönündeki açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır'' ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabında, bugün de Fox TV'de yaptığı açıklamalarda, 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğunu dile getirmişti.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye’sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022’nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef bunlar yayınlanmıyor. Korkuyorlar yayınlamaya. Çünkü, daha büyük bir felaketin olduğunu hepimiz biliyoruz. Eldeki resmi rakamlara göre bu verileri sizlerle paylaştım."