10 Ekim Derneği, 104 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Katliamı’nın 85’inci ayında “Yaşamını yitirenlerin bayraklarını, düştüğü yerden doğrultacağız” dedi.

Engellemelere karşın mücadelemiz sürecek
10 Ekim Barış Derneği Ankara Garı önünde açıklama yaptı. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

IŞİD'in Emek ve Demokrasi güçlerine yönelik bombalı saldırısı sonucunda 10 Ekim Gar Katliamında yaşamını yitiren 104 kişi, Ankara Garı önünde anıldı. 10 Ekim Barış Derneği'nin (10 Ekim-Der) düzenlediği açıklamada, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları yer aldı.

10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, bugüne dek katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve hak savunucuları olarak engellemeler ile karşılaştıklarını söyledi. Coşgun, engellemelere rağmen bu mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayarak, “Umudumuzu kaybetmeden gerçek derdimizin adalet olduğunu belirtmeye devam ediyoruz. Aileler mutlak adaleti talep etmekten vazgeçmedi, vazgeçmedik. 7 yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz bir mücadele ağı var ve bu kapsamda asla pes etmeyeceğiz. Yaşamını yitiren canlar ve aileleri için bir adalet bizim elimizde bizim taleplerimizle gelecek” dedi. Coşgun, şöyle devam etti: "Sanıkların mücadele yürüten insanlarla uğraştığını görüyoruz. Kapatıldığı düşünülen hiçbir dosya bize gerçek adaleti getirmeyecek. Kapatılan dosyalarında açıldığını görüyoruz. 10 Ekim Katliamında yaşamını yitirenlerin bayraklarını düştüğü yerden doğrultacağız. Onları ölüme inat yaşatmaya devam edeceğiz. Unutturmamaya dair sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Biz bitti demeden bitmeyecek. 27 Aralık'ta da duruşma salonunda olmaya devam edeceğiz” dedi.