Hatay Defne Engelliler Derneği Başkanı Fırat Yılmaz, depremde 10 üyelerinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yılmaz, "Birçok engellinin engelli raporu enkaz altında kaldı. Konteyner ve tekerlekli sandalye istiyoruz" dedi.

Engellilerin ihtiyaçları karşılanmadı
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Hatay'da, depremin ardından meydana gelen yıkım da en çok dezavantajlı gruplar zarar gördü.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın deprem bölgesindeki engellilerin farklı illerde bakıma alındığını yönelik açıklamalarına tepki gösteren Defne Engelliler ve Gönüllüleri Derneği (DEFEN-DER) Başkanı Fırat Yılmaz, engellilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi. MA’da yer alan habere göre, Defne'de bin 600 engelli olduğunu, 550 engellinin de yatalak olduğu bilgisini paylaşan Yılmaz, ilçede özellikle yatalak olan 10 engellinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Çadırlarda zorluk çeken engelliler için konteyner istediklerini ancak hâlâ ihtiyaçların karşılanmadığını söyleyen Yılmaz, "Engelliler çadırlarda lavabo ihtiyaçlarını gideremiyor. En büyük sorun yıkanma. Konteyner ihtiyacı karşılanmadı. Biz de sıkıntılara rağmen çadırda yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

TEMEL İHTİYAÇ KONTEYNER

Yılmaz, engellilerin yalnız bırakıldığını da söyleyerek, "Depremde zarar görenlerin başında engelliler ve aileleri geliyor. Evsiz kaldılar, konteynerde kalmak istiyorlar. Çoğu engellinin evi yıkılmış ya da yıkılmak üzere. Birçok engellinin engelli raporu enkaz altında kaldığı için yardım alamıyorlar" diye konuştu. Yılmaz, engellilerin sorunlarının gündeme dahi alınmadığını da kaydetti. Yılmaz, engellilerin ihtiyaçlarını da şöyle sıraladı:

•Konteyner, gıda, hijyen malzemeleri gönderilmeli 

•Yatalak yurttaşlar için hasta bezi verilmeli 

•Baston ve tekerlekli sandalye temin edilmeli 

•Elektrikli tekerlekli sandalye için şarj sorunu çözülmeli