Enpay işçisi üretimi durdurdu

Kocaeli'de Türk Metal'den istifa edip Birleşik Metal'e geçen Enpay işçisi sahur yemeğinin kaldırılması üzerine sabah 03.00 sularında iş bıraktı.

Sendika.org'da yer alan habere göre işçilerin, Birleşik Metal'e üye oldukları için patronun sahur yemeği vermeyerek kendilerini cezalandırılmak istediğini belirtti.

Birleşik Metal İş’in sosyal medya hesabından (@BirlesikMetal) Enpay işçisinin içerde ve dışarda eylemi sürdürdüğü belirtildi.

DİRENİŞE DESTEK
BizimKocaeli' de yer alan habere göre gabrika önünde direnişi sürdüren Enpay işçilerine destek için Cem Tencere fabrikası işçileri de gece vardiyası çıkışında Enpay fabrikası önüne geldi. İşçiler, arkadaşlarıyla kucaklaşarak direnişlerine destek verdi. İşçiler adına açıklama yapan Birleşik Metal-İş şube yöneticisi ve işyeri baştemsilcisi Hakan Küçük, “Arkadaşlar gerçek sendikalarını buldular. Dün itibariyle temsilci seçimlerini yaparak işverene güzel bir mesaj verdiler. Bunun gereği olarak arkadaşlarımız haklarına karşı yapılan tecavüze üretimi durdurarak yanıt vermişlerdir.” diye konuştu.

AYRINTILAR GELECEK...