Partisinin Ensar Vakfı’nı savunmak konusunda yetersiz kaldığını ima eden AKP’li Bülent Turan, “Bütün camianın sustuğunu gördük” dedi

Ensar destekleri AKP’li Bülent Turan’a yetmedi: Bütün camia sustu!

Ensar Vakfı’nın kaçak bir yurdunda çocuklara cinsel saldırıda bulunulduğunun BirGün tarafından ortaya çıkarılması ardından AKP'lilerin Vakfı korumaya yönelik söylem ve eylemleri AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’a ‘yetersiz’ geldi. Turan, partisinin Ensar Vakfı konusunda sustuğunu savundu.

Turan, AKP’ye yakın bir kanalda katıldığı canlı yayında partisine dair bazı eleştirilerde bulundu. Ensar Vakfı’ndaki tecavüz skandalı ardından ‘camia’nın sustuğunu savunan Turan, şunları söyledi: “Ensar Vakfı 40 yıllık vakıf. Ama bir tane namussuz, alçak o vakfın üzerine bir mühür vurdu, herkes ağzını kapattı. Aman bana bulaşmasınlar, aman bana Ensar’cı demesinler diye bütün camianın sustuğunu gördük.”

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı'nda 45 çocuğa cinsel saldırıda bulunulması hakkında "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demişti.

AKP’li bütün yöneticiler Ensar’ı korumak için birçok açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vakfın bütün etkinliklerine katılmayı sürdürmüştü.

İSTANBUL VE ANKARA NEDEN KAYBEDİLDİ?

Turan, İstanbul ve Ankara seçimlerinin kaybedilmesinini AKP'li bazı yöneticilerin hatalarından kaynaklandığını da söyledi.

Sözlerine iş yapmayan yöneticilerin olduğunu vurgulayarak devam eden AKP'li Turan, AKP kadrolarında özgüven eksikliği olduğunu, parti olarak çok fazla hata yaptıklarını ve AKP teşkilatlarının ruhunda daralma ve yorulma olduğunu belirtti.

AKP'nin içinde görev yapan bazı kişilerin vatandaş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bağı kuramadığını kaydeden Turan “Herkesin birer Erdoğan olma hayali var. Bu doğru değil. Teşkilatlarımızda görüyorum beni Cumhurbaşkanı atadı diye geliyorlar. Yahu seni Cumhurbaşkanı atadı da beni kim atadı?" şekliden eleştiride bulundu.

Ayrıca AKP'li yöneticilerde özgüven sorunu olduğunu da dile getiren Turan "Bizi üzen taraflar var. Halkta hiç olmayan yorgunluk bizlerde var gibi zaman zaman. Erdoğan’dan halka giden görevlilerde böyle bir özgüven kaybı ve risk almama gibi düşünceleri var" diye konuştu.