Ensar Vakfı ile Bolu Valisi Ümit el ele

Mustafa BİLDİRCİN

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı ile ismini hafızalara yazdıran Ensar Vakfı’na sağlanan ayrıcalıklara bir yenisi daha eklendi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, vakfın kız öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in vakfa ait kız öğrenci yurdunu eşiyle birlikte ziyaret etti. Valinin yurtta kalan öğrencilere, “Milli ve manevi değerler perspektifinde Türkiye tarihi” konulu konuşma yaptığı öğrenildi.

ÖĞRENCİLERE KONUŞTU

Ziyaretin detayları valiliğin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Vali Ümit’in vakfa ait yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldiği ve etkinlikte, “Milli ve manevi değerler perspektifinde Türkiye tarihi, medeniyeti ve kültürü üzerine” konuşma yaptığı belirtildi. Etkinlikte soru-cevap da gerçekleştirildiği ve valinin öğrencilerin sorularını yanıtlayarak taleplerini dinlediği ifade edildi. Kamu görevlilerinin ve Bolu Valisi Ümit'in toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede olması gerektiğini belirten Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, ziyarete yönelik şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ensar Vakfı’nda çocuklara karşı işlenmiş korkunç ve örgütlü bir suç var. Bu olay halen toplumun hafızasında ve çok canlı. Kamusal sorumluluk sahibi kişilerin toplumun hafızasında bunca suçla, hak ihlaliyle anılmış bir kurumun ziyaretini kabul etmemiz mümkün değil. Bizler toplumun hafızasızlaştırılmasına, olayların unutturulmasına, yok sayılmasına izin vermeyeceğiz.”