CHP ABD Temsilciliği, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ABD’de kurduğu Türken Foundation’ın 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arasında 9.3 milyon dolar bağış topladığını açıkladı. Açıklamaya göre, misyonu burs ve öğrencilere yurt sağlamak olan vakfın, son vergi beyannamesine göre o sene verdiği toplam burs ise sıfır dolar.

Ensar ve TÜRGEV'in vakfı ABD'de bir yılda 9,3 milyon dolar bağış toplamış: Hiç burs yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ABD Temsilciliği, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ABD’de kurduğu Türken Foundation’ın 1 Temmuz 2019 ile 30 Haziran 2020 arasında 9,3 milyon dolar bağış topladığını duyurdu.

CHP ABD Temsilciliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türken Foundation, 2014’te ABD’de kuruldu; Ensar ve TÜRGEV’in ortak kuruluşu… Bu ABD’deki vakfın kuruluş belgesinde Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası var; yönetim kurulunda ise kızı Esra Albayrak. ABD’li resmi makamlardan ulaştığımız, ABD Gelir Dairesi’nden aldığımız resmi beyanname, 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arası tarihleri kapsıyor. Sadece o sene Türken Foundation’a 9,3 milyon dolar bağış gelmiş. En son yapılan resmi vergi beyanı o olduğu için, son 2 senede yapılan bağışları henüz bilmiyoruz. 30 Haziran 2020 itibarıyla Türken Foundation’ın toplam varlığı 67 milyon dolar yani 1 milyar Türk lirası. Misyonu burs ve öğrencilere yurt sağlamak olan bu vakfın, son vergi beyannamesine göre o sene verdiği toplam burs ise sıfır dolar!”

ANKA