Erdal Eren, ölümünün 29'uncu yılında mezarı başında anıldı. Erdal Eren’in arkadaşı Meral Bekar,

Erdal Eren, ölümünün 29'uncu yılında mezarı başında anıldı. Erdal Eren’in arkadaşı
Meral Bekar, “Erdal suçsuz yere dönemin cuntası tarafından gözdağı için katledildi” dedi

13 Aralık 1980’de 17 yaşındayken, yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ölümünün, 29’uncu yılında mezarı başında andı.
EMEP Ankara İl Örgütü'nce düzenlenen anmaya Devrimci 78’liler Federasyonu da destek verdi. Ankara Karşıyaka Mezarlığı Kapısı önünde buluşan kitle, Erdal Eren’in resimleriyle mezarı başına yürüdü.  Eren’in mezarı başında gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından yapılan açıklamada konuşan EMEK Gençliği adına konuşma yapan Ali Anıl Menteş, “Onursuzluk, halkın kanına bulanmış eller ve emperyalist kasapların öz evlatları alelacele, ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ diyerek geçirdiler ilmeği Erdal’ın delikanlı boynuna. Erdal’ın ölümünden sonra idama tepki göstermek için pankart asan bir başkası, Ercan Koca da gözaltına alıp, yapılan işkenceler sonucu katledildi” dedi.
Erdal Eren’in küçük yaşına ve delillere bakılmadan idam cezasının verildiğine dikkat çeken Menteş, şöyle konuştu:
“Örgütlü mücadele… Çünkü tek başına bir hiçten başka bir şey değildir bir insan ve bütün yetenekleri, bütün bildikleri ancak diğeriyle birlikte olduğu zaman bir anlam kazanır, bir sonuca ulaşır. Bu yüzden Erdal Eren, ölümünün üzerinden geçen bunca yıla rağmen, onu Erdal Eren yapan mücadelesiyle ve örgütlülüğüyle hala yaşamaktadır.”
ARKADAŞI: SEMBOLİK OLARAK KATLEDİLDİ
Erdal Eren’in arkadaşlarından olan Meral Bekar, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Erdal Eren 2 Şubat'ta yakalanıp Mamak Cezaevi'ne getirildiğinde ben Mamak Askeri Cezaevi A Bloktaydım. Erdal Eren zarif ve ince bir arkadaştı. Asla hedef alarak bir asker öldürmediğini ifade etti. O dönemde eylemler korsan olarak yapılırdı ve bu korsan eylemlerde zaman kazanmak için havaya ateş açılırdı. Eyleme müdahale edilince görevli silahlı gözcülerin ateşlemesi olmuş fakat Erdal’ın deyimiyle ne kendisi ne de diğerleri bir hedefe ateş etmemiştir. Zaten inzibat eri de arkasından vurulmuştur. Erdal suçsuz yere dönemin cuntası tarafından sembolik olarak katledildi. Bütün gençlerimiz ve o dönemim bütün devrimcileri gibi halkına davasına ve devrime bağlı inançlı bir gençti. Aradan geçen 29 yıl rağmen devam eden infazlara bakılırsa Türkiye halkları Erdal’ın idamı üzerinden bastırılmaya ve korkutulmaya çalışılıyor.”
EMEP Ankara İl Başkanı Selma Gürkan ise Erdel Eren’in devrime bağlılık konusunda büyük bir miras bıraktığının altını çizerek “Bugün Erdal’ın bıraktığı bu miras kendinden sonraki kuşaklara devredilmiştir” dedi.
Gürkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bugün Erdal olmak dünya halklarının başındaki emperyalist kapitalist sisteme karşı işçi sınıfı olmak, emekçi sınıf iktidarını iyi kurmak demektir. Bugün Erdal olmak egemen idolojinin gençliği yalnızlaştırma ve iradesizleştirmesine karşı örgütlü olmayı savunmaktır. Erdal olmak Kürt sorununun çözümü başta olmak üzere mücadeleyi yükseltmektir.”
SERHAT BOZTAŞ ANKARA