"Erden’in mücadelesini yaşatacağız"

Devrimci Yolcu Avukat Erden Aydın, bugün İstanbul Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı’nda yıldızlara uğurlandı. Aydın için Karacaahmet Camii’nde düzenlenen törene ailesi, dostları ve yol arkadaşları katıldı.
Törende konuşan yol arkadaşı Sedat Şeyhoğlu, “Erden çok yakın dostumuz, yoldaşımızdı. Onu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Unutmayacağız” dedi.

EN GÜZEL DEVRİMCİLERDENDİ

Erden Aydın’ın en güzel devrimci arkadaşlarından biri olduğunu söyleyen SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ise “Devrimciler, bu ülkenin en güzel insanlarıdır. Bu dünyada savaşların, baskı ve sömürünün en had safhaya ulaştığı bu koşullarda, devrimci mücadelenin ne kadar önemli hale geldiğini bir kez daha görüyoruz. Ey arkadaşlar; Erden’in devrimci mücadelesine sahip çıkan dostlar, tekrar ortaya çıkıp bu devrimci değerleri, ete kemiğe büründürme zamanıdır. Erden’i unutmayacaksak bu değerleri tekrar yeniden hayata geçirmekten başka şansımız yok” diye konuştu.

Av. Erden Aydın’ın yol arkadaşlarından İbrahim Aydın da şunları dile getirdi: “Erden, Türkiye'de sosyalizm mücadelesinin, özgürlük eşitlik kardeşlik mücadelesinin, sınıfsız sömürüsüz bir dünya mücadelesinin en öndeki neferlerinden birisiydi. Tıpkı 12 Eylül’de kaybettiğimiz Erkan gibi, Ensar gibi genç delişmen yaşlarında büyük bir sorumluluk sahibi oldular. Devrimci düşünce ve değerlerimizin kitlesel bir hale gelmesinde onların emekleri çok büyük. Erden, 12 Eylül sonrasında işkencelerde, daha sonra cezaevlerinden direnişin en önemli isimlerinden biriydi. Artvin Devrimci Yol davasının sanığıydı. Devrimci mücadelemizin cunta mahkemelerince yargılanmasına karşı devrimci duruşumuzun oluşmasında etkisi büyük. Keza cezaevindeki tek tip elbise üzerinden siyasi tutukluları kişiliksizleştirme politikalarına karşı direnişin örgütlenmesinde ki iradesi hep aklımızda.”

erden-in-mucadelesini-yasatacagiz-985078-1.erden-in-mucadelesini-yasatacagiz-985079-1.