AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partililerine seslendiği konuşmasında yine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun kürsüde ettiği her laf Allah'ın verdiği nefesi boşa tüketmektir, israf her konuda olduğu gibi bu konuda da haramdır," dedi.

Erdoğan: 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP 7. Olağan Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas İl Kongrelerine Sarayından canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan YSK takvimine uygun şekilde pazartesi, salı ve çarşamba günleri kongrelerine devam edeceklerini söyleyerek "Tüm amacımız İzmir, Ankara ve İstanbul kongreleriyle birlikte bu süreci tamamlamaktır. Böylece büyük kongre öncesi tüm hazırlıklarıızı bitirmiş olacağız," dedi.

Erdoğan, "Medya ve sosyal medya önemlidir ama siyasette belirleyici olan yüz yüze siyasettir. AK Parti bakımından milletimizin her bireyine ulaşmanın zorluğu yoktur. Gönlünü kazanmak için kapısını çalmadığımız, hasbihal etmediğimiz, derdini dinlemediğimiz tek bir kişi dahi varsa bu bizim eksiğimizdir," ifadelerini kullandı.

"İl yönetimlerinden en büyük beklentim 2023'e kadar her günümüzü seçim günü gibi görerek çalışmaktır. Yılın her günü milletimizle hemhal olmayanın seçim günü diyeceği kalmaz. Milletin gönlüne girmek için gece gündüz çalışmayı kendine zul görenler yanlış yerde, yanlış göreve taliptir," diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Kongelerimizde görev alan il yönetimlerden en büyük beklentim 2023'e kadar her günümüzü seçim günü gibi görerek çalışmalarıdır. Cumhur İttifakı güçlenerek yoluna devam edecektir. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak hem mecliste ezici çoğunlukla temsil edileceğiz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız. Bu süreçte göstereceğiniz gayret için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Kılıçdaroğlu'nun kürsüde ettiği her laf Allah'ın verdiği nefesi boşa tüketmektir, israf her konuda olduğu gibi bu konuda da haramdır.

CHP tarihi boyunca hep Türkiye'nin sorunlarını büyütmüş bir partidir. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanını hala hazmedemiyorlar. Bu karikatür zatın psikolojik analizi işin erbabı için bulunmaz bir hazinedir. Zerre kadar onuru olsa kasetle geldiği koltuğu bırakır.

Öyle şeyler yapıyorlar ki cevaplarını vermek, hadlerini bildirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat yine bühtan üzerine bühtan sıraladı. CHP Türkiye'yi büyütmüş, AK Parti büyütmek için çalışmamış. CHP tarihi boyunca Türkiye'nin sorunlarını sıkıntılarını, dertlerini büyütmüş bir partidir. Bugün de aynı misyonu yerine getiriyor. AK Parti ile CHP'nin başımıza sardığı bu sorunları kaldırmak için çalışmıştır. Hayatında karar verici olarak tek bir saniye görev yapmamış, tek bir ifade, irade ortaya koymamış, SGK'yı batırmış, milletin hayrına tek bir işe omuz vermemiş kişidir. 'Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz' diyerek boş laflarla arkasındaki asıl niyetini gizlemeye çalışıyor. Milletin önce 2014'te ardından 2018'de doğrudan seçtiği cumhurbaşkanını hala hazmedemiyorlar. Kendi partilerinde işler kasetle, tacizle, tecavüzle yürüdüğü için milletin tercihi ile göreve gelmeyi hafsalarına sığdıramıyorlar. İsraf bu konuda da haramdır.

Aynı yalanları, iftiraları döne döne tekrarlamayı siyaset sanan bu zihniyetin ülkenin ikinci büyük partinin başında kalabiliyor olmasıdır. Bu karikatür zatın psikolojik analizi işin erbabı için bulunmaz hazinedir. Teröristlere arkadaş, darbecilere hak hukuk savunucusu diyen, milli projelerimizi engellemek için her şeyi yapan, sınırötesi harekatlara gölge düşürmeye çalışan bir kişi için ne desek az gelir. Zerre kadar onuru, kendisine azıcık saygısı olsa, kasetle geldiği koltuktan haysiyetiyle çekilirdi. CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın sürekli başlarını yere indiren bu zihniyeti en kısa sürede tasfiye edeceğine inanıyorum.

Biz kendi işimize bakacağız. Partide kendi işimize bakacağız, hükümette kendi işimize bakacağız, Meclis'te kendi işimize bakacağız. Dış politikada kendi işimize bakacağız. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Önceliğimiz ülkemizin güvenliği ve huzuruyla birlikte iş, aş, sağlık, eğitim, adalet gibi temel beklentilerine cevap verecek projeler geliştirecek projeler geliştirmek ve uygulamaktır. Devlet ve siyaset bunun için vardır."