Yurttaşlar ekonomik krizin etkisiyle Meclis’te intihar girişiminde bulunurken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomik tuzağı bozduk, ekonomimiz yeniden yükselişe geçti” dedi

Erdoğan’a göre ekonomi yükselişte

Haber Merkezi

Ekonomik krizin etkisiyle ‘çocuklarım aç’ diyen yurttaşlar, Meclis önünde peş peşe intihar girişiminde bulunurken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomik tuzağı bozduk, ekonomimiz yeniden yükselişe geçti” dedi.

Teknopark-İstanbul 2. Etap Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılda öngörülerin çok üzerinde bir büyüme rakamına ulaşacağımıza inanıyorum otomobilden konuta kadar bunun işaretlerini görüyoruz. Ekonomiye güven artıyor. Sanayi üretimimiz 28 ay sonra rekora imza attı. İç talep güçleniyor” iddialarında bulundu. “Yerli ve milli otomobil beyin takımı bilişim vadisinde çalışmalarını sürdürüyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan tüm iş dünyamıza sesleniyorum ki zaman yatırım zamanıdır. Hükümet olarak yatırım AR-GE istihdam desteği veriyoruz. Faizler düşmüş vaziyette. Şimdi üreticinin ciddi anlamda yatırım zamanıdır. Girişimci de üzerine düşeni yapsın diyorum sonra geç kalırsınız. Türkiye’yi en kısa zamanda 2023 hedeflerine kavuşturacağız.”

Geçtiğimiz perşembe, TBMM Çankaya Kapısı girişinde bir kişi üzerine benzin dökerek “Açım, çocuklarım aç!” diyerek intihar girişiminde bulunmuştu. AKP’nin geçen haftaki grup toplantısında ise başka bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına ara verdiği sırada “Sayın Cumhurbaşkanım... Çoluğum çocuğum aç. Bana yardım edin. Mahkeme kararını tanıyın” diye seslenmiş ve ertesi gün gözaltına alınmıştı. Hatay’da da Adem Yarıcı isimli yurttaş ‘çocuklarım aç’ dedikten sonra kendisini yakmıştı. Yarıcı, hastaneye götürüldüğü sırada, kalp krizi geçirmiş ve yaşamını yitirmişti.