'Erdoğan'a hakaret' davası: "Sevim koş hırsız var!"

İzmir Cumhuriyet Savcılığı, 2 Ağustos 2014’te Erdoğan'ın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı seçim mitingini protesto eden 22 kişiye 1 sene sonra dava açtı. Savcılık, aralarında Halkevleri, Kaldıraç, HTKP ve ÖDP üyelerinin de olduğu 22 kişiye, “Hırsıza katile gericiliğe ses çıkar”, “İzmir Dikkat Her An Katil Çıkabilir”, “Sevim koş hırsız var” şeklindeki sloganlarla hakaret edildiğini öne sürerek dava açtı.

İleri Haber'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre, bir sene sonra 22 kişi için ayrı ayrı ceza isteyen Savcılık, gerekçe olarak ise 2 Ağutos 2014’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitingi protesto eyleminde attığı sloganları ve ve oturma eylemini gösterdi.

SAVCI: “SEVİM KOŞ HIRSIZ VAR” HAKARET
Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu ile ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkını hiçe sayan Savcılık, protesto eyleminde atılan “Hırsıza katile gericiliğe ses çıkar, “Ampul Tayyip”, “Sevim koş, hırsız var, ”, “Hırsız geldi, İzmirliler dikkat, her an katil çıkabilir”, “Hırsız, katil Erdoğan”, “Zam, zulüm işkence işte AKP” sloganları gerekçesi göstererek, 22 kişinin ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

Savcılık iddianamede “Şüphelilerin birlikte hareket ettikleri, eylem birliği içerisinde fiili doğrudan gerçekleştirdikleri anlaşılmakta” ifadelerini kullanarak, kamu adına 22 kişi için ayrı ayrı cezalandırılma talep etti.