Erdoğan'a hakaret davasında beraat kararı!

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Z.U. 'suç unsurları oluşmadığı' için beraat etti. Mahkeme, paylaşılan mesajların 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Z.U. hazır bulundu. Şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Hatice Özay temsil etti.

24 yaşındaki Z.U savunmasında suçlamaları redderek şöyle konuştu: “ İddianamede belirtilen yazıları ben yazdım. Amacım hakaret etmek değildi. Kendime göre sayfada o dönemdeki olaylarla ilgili görüşlerimi paylaştım. Yazımda Başbabakan ya da Ak Parti Başkanı yazmıyor. Beraatimi istiyorum" dedi.

'YAZI, KİMSEYİ HEDEF ALMIYOR'
Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Z.U'nun beraatine karar verdi. Mahkeme, söz konusu yazıyı düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini ve sanığın kimseyi hedef almadığının anlaşıldığını belirtti. Hatice Özay da karara itiraz edeceklerini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Z.U'nun 28 Ağustos 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan, Erdoğan hakkında hakaret içeren yazılar kaleme aldığı iddia edilmişti. Şüpheli Z.U'nun “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.