Üsküdar Belediyesi, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, Meclis’in birçok yetkisini Encümen’e devretti. Karar, belediye binası önünde protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Belediye Meclis’i fiilen lağvedilmiştir” denildi.

Erdoğan’a özendiler
Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. (Fotoğraf: BirGün)

HABER MERKEZİ

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında, belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazlara ilişkin tepki çeken bir teklif geldi. Belediyeye ait taşınmazların devri, tahsisi ve kiralanması için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi istendi. Ancak normalde tüm işlemlerin Belediye Meclisi’nde oylanması gerekiyordu. Teklif AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken CHP’li meclis üyeleri karara karşı çıktı.

Teklif mecliste oylandığı sırada söz alan CHP’li Meclis üyesi Ayça Mete “Olacak iş değil. Bir belediye meclisinin yetkilerinin tamamının belediye encümenine devri hukuksuz bir gündem maddesi. Çoğunluk hegemonyasıyla geçti. Umarım uygulanmaz” dedi.

FİİLEN LAĞVEDİLDİ

Belediye Meclisi’nin yetkilerinin alınması CHP’nin çağrısıyla dün Üsküdar Belediyesi önünde protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Üsküdar Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında, tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararla, belediye adına kayıtlı bütün gayrimenkullerin satışı ve kiralanması hususunda kanun gereği Belediye Meclisi’ne ait olan yetkilerin tamamı AKP ve MHP’lilerden oluşan Belediye Encümeni’ne devredilerek gasp edilmiştir. Bu karar, Üsküdar halkının iradesine karşı yapılmış bir darbedir. Belediye Meclisi fiilen lağvedilmiştir. Hafta başı itibariyle söz konusu meclis kararının iptali için gerekli davaları açacağımızı ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunarak gerekli tüm hukuki yollara da başvuracağımızı buradan tüm yetkililerin ve kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.