Bursa 23. Asliye Ceza Mahkemesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "Yahudi" ifadesini kullanan kişiyi "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Erdoğan'a 'Yahudi' demek hakaret sayıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret davalarıyla ilgili Bursa'dan tartışmalı bir karar çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın DW Türkçe’de yer alan haberine göre, Bursa 23. Asliye Ceza Mahkemesi, "Tayyip kendisini Müslüman gösteren bir Yahudi'dir" şeklinde sosyal medyada paylaşım yapan Yüksel Üstün adlı bir kişiye "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 bin TL adli para cezası verdi.

MAHKEMEYE ÖZEL YAZI GÖNDERİLDİ

Dava sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, mahkemeye "hizmete özel" ibareli yazı gönderdi. Yazıda, davanın "Devletin başı olan ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini" temsil eden Cumhurbaşkanının "şikâyeti beklenmeksizin takip edilerek görülmesi" gerektiği belirtilerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın vekili tarafından gerek duyulması halinde ayrıca müdahillik talebinde bulunulabileceği hususu göz önünde bulundurularak yargılamanın yürütülmesi gerekmektedir" denildi. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın şikayet dilekçesinde de Erdoğan'a yönelik "Yahudi" ifadesi "küçük düşürücü, onur ve saygınlığı zedeleyici" olarak değerlendirildi.

Mahkeme, duruşma sonunda Yüksel Üstün'ü Cumhurbaşkanına hakaret suçundan önce 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra cezayı 7 bin TL adli para cezasına çevirdi.